Орест Сарматський

На російських туристів у Польщі напала істерія від картин тернопільського художника (фото)

ш03

У польському кафе, де виставлено картини відомого художника з Тернопільщини Олега Шупляка, стався інцидент за участю туристів з Росії.

Про курйозний випадок написав сам митець на своїй сторінці у Фейсбук.

- Цього тижня завершилась виставка репродукцій моїх робіт в одному із кафе-галерей Познані (Польша). У цілому виставка пройшла успішно, як у культурному так і в комерційному плані. Але в передостанній день трапився цікавий інциндент - компанія російських туристів, після того, як повечеряли кількома пляшками горілки, «обратіла свої взори к іскусству» і заявила, що не буде платити у закладі, де виставляється український художник. Згодом інцидент було вичерпано мирним шляхом, але власниця кафе-галереї була злегка шокована. Чесно кажучи, і в мене це теж вперше таке, тому і публікую ці нотатки у Фейсбуці. Причому виставка не мала політичного забарвлення (фото додаю), - пише Олег Шупляк.

ш01
ш01

ш02
ш02

ш04
ш04

ш06
ш06

Довідка «ТЕРЕНу». Олег Шупляк, член Національної спілки художників України, працює в жанрі станкового живопису, асоціативного символізму, постмодернізму, абстракціонізму, сюрреалізму та реалізму.

Лауреат премії ім. Михайла Бойчука, автор офіційного логотипу до 200-річчя народження Т. Шевченка. Від 2000 р. — викладач рисунку та живопису Бережанської дитячої

Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом)

Провів кілька десятків персональних виставок в Україні та за кордоном. Нагороджений золотою медаллю, званням лауреата і

дипломом «За майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві» міжнародного Фонду «Культурне надбання», почесний громадянин  Бережан, має відзнаку Президента України — ювілейна медаль «25 років Незалежності України».

Фото – Олег ШУПЛЯК                   

Вибір читачів за тиждень

Відео