Студенти ТДМУ вчили тернополян бути здоровими (фото)

unnamed (6)

Студенти Тернопільського державного медичного університету – активні учасники і організатори загальноміських заходів, присвячених темі здоров’я. Зокрема нещодавно на Театральному майдані студенти-медики спільно з Тернопільським міським центром здоров’я та Товариством «Червоний Хрест» організували акцію, під час якої вчили громадян міста вести здоровий спосіб життя, робили певні обстеження.

Зокрема майбутні медики вимірювали артеріальний тиск, визначали рівень глюкози, розповідали про правильне харчування, про поставу і як її зберегти. Також студенти ТДМУ проводили спірометрію і розповідали про зміцнення дихальної системи. Окрім того, діяли станції жіночого та чоловічого здоров’я, гігієни тіла, на яких розповідали про різні колонії бактерій, що живуть на нашому тілі, а ще визначали гостроту зору. Волонтерський загін Товариства «Червоний хрест» провів майстер-клас з надання першої допомоги.

біржа
біржа

До складу організаторів і волонтерів з боку ТДМУ увійшли такі студенти: М.Позун, О.Заєць, У.Сатурська, Я.Тригуб, М.Токмакова, М.Панасюк, Р.Котяш, Д.Щербатюк, М.Берегуляк, Т.Карпяк, М.Барта, К.Мамренко, П.Адамик, І.Ястремська, Б.Кушнір, Р.Ротко, А.Мацько, Л.Бабій, М.Муцяк, І.Підгайна, С.Якимишен.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео