Школярі на Тернопільщині дізналися, як творять кулінарні дива

PM997image002

Фахівці Гусятинського районного центру зайнятості організували та провели для учнів 8-А класу Гусятинської ЗОШ I-III ступенів професіографічну екскурсію до приватного підприємця Ігоря Турчина, який займається випічкою хлібобулочних виробів.

Вони ознайомили школярів із сучасним ринком праці, перспективами зайнятості за професіями пекар, кондитер, тістоміс, з особливостями та вимогами до цих професій. Вони також поінформували про навчальні заклади, де можна здобути той чи інший фах.

Технолог пекарні Любов Кришталович розповіла про створення та функціонування підприємства, технологічні процеси випічки хліба, провела презентацію продукції.

Велике задоволення діти отримали від спілкування з людьми, які творять справжнє хлібне чудо, та побачили на власні очі роботу пекаря, кондитера, тістоміса, як працює лінія з випікання хліба, булочок та кондитерських виробів. Школярі з цікавістю розпитували про можливості працевлаштування, проходження практики на підприємстві.

На завершення заходу юних відвідувачів пригостили смачною випічкою.

Любов Кришталович порадила дітям правильно оцінити власні нахили та можливості, а також реальну потребу ринку праці в працівниках робітничих професій і побажала школярам вдалого професійного вибору.

Вибір читачів за тиждень

Відео