Тернополяни, увага: у 10 разів збільшаться штрафи за вирубування дерев та підпали у лісі

дерева природа ліс вандали

Свою пропозицію щодо збільшення штрафів за підпали й вирубування запропонувало Держлісагентство. Тож якщо законопроект буде прийнято, на Тернопільщині, можливо, задумаються про наслідки халатного ставлення до природоохоронних територій та зелених зон.

Відповідно, Держлісагентство розробило законопроект, у якому передбачено посилення відповідальності за порушення правил поведінки в лісі: збільшення штрафів мінімум у 10 разів та посилення кримінальної відповідальності.

Про це заявила Христина Юшкевич,  т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів, повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

- Відповідний законопроект вже розроблений. Він передбачає суттєве посилення відповідальності за порушення правил поведінки в лісі, в тому числі підпал, та незаконну вирубку. Штрафи планується збільшити мінімум у 10 разів та збільшити кримінальну відповідальність, - наголосила Юшкевич.

За словами керівника Держлісагентства, вже було вжито низку протипожежних заходів, зокрема, облаштовано 11 км протипожежних розривів і бар’єрів та 8,5 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 19,7 тис. км.

Також вона розповіла про встановлення більше 7 тис. білбордів, плакатів та аншлагів на протипожежну тематику і понад 8 тис. шлагбаумів для обмеження доступу в ліси транспортних засобів.

Відтак, урядовий комітет попередньо схвалив проект розпорядження про виділення коштів з резервного фонду бюджету для здійснення протипожежних заходів з охорони лісів від пожеж та оперативного гасіння лісових пожеж у південних та східних областях України.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео