Віра Олександрович

Освітянські проблеми треба негайно вирішувати не лише на Тернопіллі - Павло Хобзей (відео)

Ініціативу Тернопільської міської ради про компенсацію коштів за соціальні послуги, яку просили врахувати у бюджетах приміських сіл, прокоментував заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Власне, сьогодні, 26 квітня, посадовець приїздив у Тернопіль не тільки для того. Головна мета робочого візиту – обговорити проблеми, що виникли у галузі професійно-технічної освіти краю, а також репрезентувати проект «Нова українська школа».

[embed]https://youtu.be/acG1vnOG6Bg[/embed]

Заступник міністра визнав – проблеми в галузі освіти дійсно є, але їх цілком можна вирішити спільними зусиллями. Натомість про ситуацію, яку спричинило звернення міських депутатів до сільських рад («Терен» писав про це докладно – ТУТ, ТУТ і ТУТ), він оцінив неоднозначно. Мовляв, вимагати повну оплату за харчування у дитсадках Тернополя для іногородніх дітей міськрада могла б, якби таке рішення і механізм його реалізації ухвалили на державному рівні.

unnamed (15)
unnamed (15)

- Міжбюджетні трансферти, якщо брати з позиції міського голови, це - справедливе рішення, бо така система діє у системі охорони здоров’я, - вважає пан Хобзей. - Але це має бути однаково в усіх містах України. Тобто, якщо Асоціація міст України пролобіює подібне рішення, тоді запрацюють і міжбюджетні трансферти.

До слова, питання «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.02.2017 р. за №7/14/19 «Про взаємовідносини із об’єднаними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг» мали розглядати на сесії 24 квітня. Однак це засідання не відбулося (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео