Футбольний чемпіонат стартував на Тернопільщині по-новому

18160164_10209589080265873_1826850868_o

Трьома поєдинками розпочався новий чемпіонат області з футболу. Цьогоріч футбольні змагання в області відрізняються від попередніх як форматом, так і кількістю команд. Так колективи боротимуться у двох, а не в одній лізі, а сама кількість учасників збільшилась із 10-ти до 19-ти.

Нові підходи до футболу виробила Федерація футболу Тернопільської області під керівництвом нардепа Тараса Юрика, яка з цього сезону перебрала на себе всі права з проведення обласних футбольних змагань, пише gazeta1.

ФК «Збараж» – ФК «Іванків» (Скала-Подільська) – 1:1 (Р. Мадай, 3, О. Зубик, 44).

Матч у Збаражі був багатий на гольові моменти, але в підсумку переможця не виявив. У дебюті зустрічі збаражчанину Руслану Мадаю вдалося випередити оборонця гостей та замкнути передачу з правого краю атаки. Далі у першому таймі команди по разу відзначилися ударами в каркас воріт – у стійку (ФК «Збараж») і поперечину («Іванків») та двома виходами віч-на-віч – воротар команди зі Скали- Подільської виграв дуель у збаразького нападника, а під час небезпечної атаки колективу «Іванків» уже захисник ФК «Збараж» вибив м’яча з порожніх воріт. Та все ж наприкінці першого тайму гості відігралися. Точним був удар із середньої відстані Олега Зубика, який змістився з лівого краю атаки у центр і завдав потужного удару з лінії штрафного майданчика. Після перерви рахунок не змінився, хоча можливості, щоб відзначитись, були в обох команд. Найреальніша була в команди з Борщівщини. Зокрема, Олександр Кеня не реалізував пенальті.

Після офіційної частини розпочалася її величність гра. У першому матчі сезону зустрічалися ФК «Збараж» та команда «Іванків» зі Скала-Подільської. Захоплюючий та безкомпромісний поєдинок завершився внічию – 1:1.

ФК «Шумськ» – «Три валети» (Кременецький район) – 0:2 (Я. Єфремов, 6, О. Парасіч, 36).

Обидва голи гості забили після контратак. У першому випадку вона пройшла лівим краєм, далі була передача вздовж воріт, яку замкнув Ярослав Єфремов. Під час другого взяття воріт Олександр Парасіч не став зближатися з шумським голкіпером Олексієм Шишигіним, а з-за меж штрафного майданчика завдав точного удару в дальній нижній від воротаря кут.

ФК «Трибухівці» (Бучацький район) – «Збруч» (Підволочиськ) – 0:1 (Б. Тшіком, 67).

У Бучачі господарі були представлені командою з місцевих вихованців, натомість колектив з Підволочиська – це сплав досвіду й молодості. Чого варті досвідчені футболісти Матвій Николайчук, Михайло Оліяр, Василь Рибак, Богдан Іванців, які свого часу захищали кольори тернопільської «Ниви»! Тим не менше, до забитого гола ситуація на полі була рівною, ба більше, навіть бучачани під час розіграшу кутового мали реальний шанс відкрити рахунок. Єдиний гол у матчі був забитий у середині другого тайму. Голкіпер господарів Євген Вахновський «втратив» ворота і Брендон Тшіком, який вийшов на заміну, з кута штрафного майданчика закинув м’яча за комірець кіперові.

P.S.: Ще два поєдинки в першій лізі (Скалат – Грабовець, Теребовля – Тернопіль) на прохання команд перенесено на резервний день. Натомість наступної неділі, 30 квітня, в боротьбу вступають колективи вищої ліги.

Вибір читачів за тиждень

Відео