Віра Олександрович

Продаж землі поставить хрест на аграрному Тернопіллі - Юлія Тимошенко (відео)

Тимошенко1

Чим продаж земель сільськогосподарського призначення загрожує аграрним регіонам, зокрема й Тернопіллю, розповіла Юлія Тимошенко. Прес-конференція, де були присутні журналісти майже з усіх західних областей, відбулася у Львові сьогодні, 27 квітня.

Нагадаємо, про процес із підготовки проведення всеукраїнського референдуму щодо продажу сільгоспземлі у партії «Батьківщина» оголосили 7 квітня. Тож нині Юлія Тимошенко на партійній конференції уже планувала оголосити про старт збору підписів прихильників заборони продажу українських чорноземів. Утім, сталася подія, що раптом кардинально змінила ситуацію і настрій Леді Ю.

«Продажний суддя Арсірій заборонив ЦВК виконувати функції»

Вона ввійшла до кімнати впевненим кроком і відразу вибачилася перед журналістами за вимушене запізнення, адже рейсовий літак збився із графіку. Класичний темний костюм, проста біла блуза лише підкреслювали рішучість добре знаного політика.

[embed]https://youtu.be/JJWDLdKelh4[/embed]

Вона повідомила: до майбутнього референдуму щодо мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення були готові у всіх регіонах. Навіть процедуру погодження документів активістів, що входили до ініціативних груп, успішно завершили у Центрвиборчкомі. Проте центральна влада сьогодні, 27 квітня, використала останній козир – рішення суду, каже лідер партії Юлія Тимошенко.

[embed]https://youtu.be/OeWURZbuWtc[/embed]

- Продажний суддя Арсірій виніс рішення, яким заборонив ЦВК виконувати прямі функції і оголосити референдум за народною ініціативою проти продажу сільськогосподарської землі, - ледь стримує емоції Юлія Тимошенко.

Постраждають аграрні регіони, у тому числі - Тернопілля

Тепер, за її словами, зусилля 10-ти тисяч членів ініціативної групи спрямують на масовий збір підписів українців проти продажу сільськогосподарської землі. Це зробити вкрай необхідно, адже головне протистояння у питанні референдуму йде саме від Гаранта Конституції, наголосила Юлія Тимошенко.

[embed]https://youtu.be/vjgzWvlyIKg[/embed]

- Ми всіма можливими засобами спробуємо вплинути на нього, щоб він (Порошенко – ред.) таки припинив використовувати судову систему, – заявила вона.

Обидві революції не призвели до зламу кланово-олігархічної системи. А тому інтереси звичайних людей досі - на останньому місці. Причому від зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення найбільше постраждають аграрні регіони – такі, як Тернопілля. Фермерство і, власне, село як основа України на цих територіях буде цілком знищене, впевнена Юлія Тимошенко.

[embed]https://youtu.be/f1-V_d8YiEs[/embed]

- Це - тест на порядність Президента, на незалежність судової системи, а також тест щодо того, чи існує після Другої революції хоча б крапля впливу українців на здійснення ключових стратегічних рішень щодо майбутнього країни, - підсумувала лідер партії.

До речі, у Польщі – 2,6 мільйона невеликих сільськогосподарських підприємств. В Україні нині залишилося тільки 38 тисяч фермерських господарств, які працюють, заробляють і дають роботу іншим. А якщо нашу землю скупить не держава, а великі агрохолдинги і міжнародні корпорації, постане питання: бути Україні чи ні, впевнена Юлія Тимошенко.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео