Віра Олександрович

Тернополян просять поспішати – декларувати доходи можна до 3 травня

Декларація

Кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2016 року, що стартувала із початку 2017 року, завершується, нагадують у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Причому граничний термін подання громадянами річної податкової декларації про майновий стан і доходи цього року – 03.05.2017 р., наголосили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За вибором платника податків Декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку, - додають у податковій. - Звертаємо увагу: поштою документи потрібно надсилати із повідомленням про вручення і з описом про вкладення не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання.

Проте, якщо Декларація подається в електронній формі із дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання Декларації.

Громадяни можуть отримати консультації і допомогу у заповненні Декларації у Центрах обслуговування платників, або ЦОПах, - уточнюють у податковій.

Звітувати про доходи, отримані громадянами протягом 2016 року, необхідно за формою Декларації, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 р. за №821 «Про внесення змін до наказу Мінфіну України від 02.10.2015 р. за №859».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео