Віра Олександрович

Мільйонерів на Тернопіллі – усього «чортова дюжина»

гроші

Лише 13 громадян задекларували мільйонні доходи на Тернопільщині, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Під час цьогорічної деклараційної кампанії задекларували доходи понад мільйон гривень 13 громадян Тернопілля. Вони вказали загальну суму 27,6 млн грн, - кажуть у податковій. – Причому основними джерелами мільйонних доходів були: продаж нерухомого і рухомого майна, спадщина чи дарування, іноземні доходи, інвестиційний прибуток тощо.

За результатами декларування, мільйонери мають сплатити до бюджету майже 1,5 млн грн податку на доходи фізосіб і 186,3 тис. грн військового збору, наголосили у податковій.

Загалом від початку цьогорічної деклараційної кампанії, що стартувала 1 січня і завершується 3 травня, жителі області до податкових інспекцій подали 4 тисячі 316 декларацій про майновий стан і доходи за 2016 рік, - уточнили фахівці. - Сума задекларованого доходу становить 198,4 млн грн.

За результатами проведених перерахунків, громадяни самостійно визначили до сплати 8 млн грн податку на доходи фізичних осіб і вже сплатили 3,4 млн грн податку.

Найбільші суми податку - на доходи фізосіб, а це - 5 млн грн, визначили декларанти, які отримали подарунки і спадщину, 0,9 млн грн – ті, хто отримав доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, - перелічують у податковій. – Ще 0,5 млн грн –доходи від незалежної професійної діяльності, 0,9 млн грн – іноземні доходи, а також 0,3 млн грн – ті, хто отримав інвестиційний прибуток.

До того ж, за результатами поданих декларацій, нарахували 1,9 млн грн військового збору. Із них 0,9 млн грн уже сплатили до бюджету.

До слова, у 2016-му, за підсумком кампанії із декларування доходів 2015 року, 21 мешканець обласного центру та 1 – Тернопільського району засвідчили у декларації, що їхні доходи сягнули більше мільйона гривень. Отже, цьогоріч ситуація суттєво змінилася.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео