Оксана Бучко

Замок на Тернопільщині очолив топ-6 потенційних «туристичних мекк» (відео)

f680afc4-de79-4f23-a874-6de6f101a376

Рейтинг закинутих замків України, які б могли стати туристичними мекками, очолив Залозецький замок, що на Тернопільщині. Четверту позицію віддали ще одному замку в нашій області - Червоногородському. Список склали представники ГО «Суспільне око».

У рейтинг увійшли також архітектурні пам’ятки Одещини (Замок курисів), Львівщини (Олеський, Підгорецький замки), Закарпаття (Середнянський замок). Ці замки потребують відновлення.

Залозецький замок сьогодні майже повністю зруйнований. Колись від його стін починав свій похід Лжедмитро І. За незвичайну архітектурну форму його ще називають Арочним замком.

6
6

В аварійному стані роками продовжує перебувати і Червоногородський замок. Як зазначало місцеве керівництво, труднощі щодо відновлення споруди виникають через спадкоємця, а відтак неможливість продати пам’ятку інвесторам. Про це Терен писав ТУТ.

У відео наводять цікаві факти про Червоногородську фортецю ІХ століття.

«У замку святкував весілля Богдан Хмельницький. Під ним знаходиться мережа підземних ходів. Колись замок височів у центрі міста, якого немає на мапі з 1970 року», - йдеться у сюжеті.

Фото і відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео