Неймовірні пригоди будки-кочівниці або тернопільські парки заполонила МАФія (фото)

18209201_991590860976974_785794401859340830_o-1-1-1-e1493834800560

Якщо пересічного тернополянина спитати, куди можна піти в місті на прогулянку гарної погожої днини, то найвірогідніше відповідь буде такою: “Або в парк, або в центр”. Під час такої прогулянки, ймовірно, захочеться кави, чаю чи перекусити і щоб не йти в кафе чи ресторан, людина придбає ці смаколики в МАФі.

Підписати петицію щодо перевірки законності розміщення малих архітектурних форм (МАФів) в парках міста Тернополя:e-dem.in.ua, пише politerno.

Пропоную детальніше розібратися з тим, що таке МАФ:

Оскільки, для того щоб продавати каву чи іншу дрібничку не потрібно будувати капітальну споруду, дрібні підприємці зводять МАФи – тимчасові споруди. Це слово давно у всіх на слуху, і розшифровується як “Мала Архітектурна Форма”, в народі – “будки”, “ларьки”.

То чому власне питання “будок” так сколихнуло громадськість? Справа в тому, що розміщення деяких тимчасових споруд та їхній зовнішній вигляд викликають багато запитань.

Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути.

Для прикладу хочеться навести будку, яку поставили навпроти залізного дерева щастя, де фотографувалися молодята (лютий 2017).

Зусиллями небайдужих тернополянина і журналіста, будка з того місця пропала. Але яким було здивування, коли активісти виявили її на новому місці. Просто таки у парку Топільче на одній із центральних алей (березень 2017):

Будка так і залишилася неприкаянною і тепер “прикрашає” собою знову ж таки набережну у парку ім.Т. Шевченка (квітень 2017):

“Будка як будка, чого причепилися ті активісти?”, – скаже пересічна людина. А річ у тім, що її зовнішній вигляд не є естетично привабливим і дико виривається із загального ландшафту. Низькоякісні матеріали, з яких нашвидкоруч склепали дане архітектурне диво, можуть виявитися токсичними і легкозаймистими. Але приватному підприємцю зовсім не шкода продавця, який проводитиме у будці всі дні спекотного літа.
Щоб не бути зангажованими і зачарованими одним мафом, пропонуємо вам оцінити красу інших його побратимів, які було знайдено у Топільче та в парку ім.Т.Шевченка:

Маф, обмальований футбольними фанатами, якраз біля обласної адміністрації

Газонний маф міні-кафе з бельгійськими вафлями та кавою

protokoly
protokoly

Маф “Зачот пацанам” і купа хмизу. Це непрозорий натяк?

Маф білий невідомий у Топільче, але готовий розмістити на собі вашу рекламу

Вицвілий на сонці маф. Той самий, що перегороджував велодоріжку

Паничев
Паничев

Маф туристичний, але теж підгулялий

Штаб2
Штаб2

Угрупування мафів “Зимового містечка” і байдуже, що вже не зима

Основне
Основне

Маф “рудь-вирви-око” зовсім НЕ виділяється на фоні газону.
Не забудьте підписати петицію щодо перевірки законності розміщення малих архітектурних форм (МАФів) в парках міста Тернополя: e-dem.in.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео