Оксана Бучко

Тернополянка змагалась на судових дебатах з міжнародного комерційного арбітражу

unnamed (2)

Відстоювати позицію спору у суді практикували під час дебатів з міжнародного комерційного арбітражу. Участь у них взяла тернополянка Катерина Поліщук, яка представляла команду Утрехтського університету.

- Щороку на початку конкурсу оголошується вигадана справа - факти конкретного спору на сезон. Завдання в конкурсі: написати два меморандуми (юридичні позиції сторін) щодо спору, на це дається приблизно 3 місяці, а також презентувати аргументи в усних раундах проти інших команд, - розповіла Катерина. - Конкурс стимулює швидко навчитись писати юридичні меморандуми в команді з декількома студентами, але моя улюблена частина - усні раунди. Хоча ти готуєш свої аргументи, інша команда - противник може презентувати абсолютні нові для тебе ідеї. Тут не тільки треба знати юридичні аргументи, але добре презентувати все, що ти кажеш, як відповідаєш на запитання арбітрів. Значення мають навіть рухи рук та міміка обличчя.

unnamed (1)
unnamed (1)

Конкурс відбувся цього року у Відні. Команда, у  якій грала тернополянка, пройшла у нокаут-раунди. Участь у відборі брали 340 команд зі всього світу, серед яких обирали 64.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео