Весна скликає юних спортсменів – туристів (фото)

IMGP9418_

Спортивний азарт і жага перемог загострюється навесні, коли природа прокидається та наповнюється барвами та ароматами.

Саме у царство комах, протоптаних стежок, голосистих птахів та бурхливих струмків злітаються сильні духом діти, щоб зрівнятися між собою у туристичних навичках, накопичених за цілий рік.

Цьогоріч щоб провести 47 Чемпіонат області зі спортивного туризму серед юнаків з виду пішохідний туризм за програмою ХХІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини 2017 року та ІІІ-й Чемпіонат Тернопільщини 2017 року серед юнаків зі спортивного туризму з виду велосипедний туризм, в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Спорт для всіх в парках і скверах» (присвячені Володимиру Джусу винахіднику, благодійнику, першому президенту Українського інституту Америки), до себе поманили терени Збаразького району, урочище Годнівщина на околиці села Чернихівці.

Весняна пора, із своїми примхами, була гарною попутницею у випробуваннях для юних туристів.

Три дні змагальницького темпу загострювали бойовий дух і додавали наснаги. 26 квітня, відразу після спільного відкриття двох Чемпіонатів змагань, учасникам довелося одягати страхувальні системи та муфтувати карабіни, кріпити вантаж до велосипедів щоб поборотися на «смузі перешкод  командній»,  (пішохідного Чемпіонату) та «комплексній дистанції», у яку входили види: «фігурне водіння велосипеда», «велокрос», «тріал» (велосипедного Чемпіонату).

Найкращі результати за програмою Чемпіонату на пішохідній дистанції показали: команда м.Тернополя, що посіла перше місце. На другому місці в турнірній таблиці опинилася команда Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (ТОКЦТКСЕУМ), на третьому Почаївської об’єднаної територіальної громади (ОТГ). За програмою Спортивних ігор місця розподілилися: перше місце залишилося за командою м. Тернополя, а друге і третє відповідно командами Зборівського району та Микулинецької ОТГ.

IMGP9557_
IMGP9557_

На дистанції з велосипедного туризму розпочалися виступи у виді «фігурне водіння велосипеда» на «комплексній дистанції».

Наступного дня на короткій дистанції «смуга-перешкод» (пішохідного Чемпіонату) учасники виступали командами - двійками, відповідно до території, яку представляли. Приємно втішила команда Тернополя, що показала найкращий результат. На другому місці в турнірній таблиці опинилася команда -  Почаївської ОТГ, на третьому – команда ТОКЦТКСЕУМ.  За програмою Спортивних ігор місця розподілилися таким чином, перемога залишилась за командою м. Тернополя, а відповідно друге та третє місце здобули команди Тернопільського та Зборівського району.

На велосипедному Чемпіонаті за підсумками у «комплексній дистанції» особисту перемогу здобули серед дівчат: І місце Софія Сиримула – м.Збаража, відповідно ІІ і ІІІ місця Вікторія Соколовська – м. Почаєва  та Мар’яна Сташків – м. Тернополя. Серед хлопців, відповідно, І місце Віталій Шумайко – м.Збаража,   ІІ і ІІІ місця Максим Мацикур – м.Тернополя та Федорчук Володимир – м.Почаєва.

На «комплексній дистанції» у командному заліку перше місце посіла команда м.Збаража, а ІІ і ІІІ здобули команди Тернополя і Почаєва.

Туристів-спортсменів чекав ще один змагальницький день, попереду учасників пішохідного Чемпіонату була довга командна дистанція «крос-похід», де з переможною радістю фінішну стрічку першими перетнула команда м. Тернополя а  першу трійку замкнули Тернопільський  і Зборівський райони. Аналогічні результати за програмою Спортивних ігор.

Учасники  Чемпіонату з велосипедного  туризму показували свої вміння на довгій командній дистанції «велоралі».  Найкращий результат виборола команда м.Збаража, відповідно ІІ сходинку посіла команда м. Почаєва.

IMG_5390_
IMG_5390_

Окрім того організатори змагань Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (директор Оксана Пшенична), подбали і про творчий розвиток та дозвілля учасників – відбувалися конкурс «слеклайну» і «першої домедичної допомоги».

Почесне звання переможців 47 Чемпіонату області зі спортивного туризму серед юнаків з виду пішохідний туризм здобули команди: м.Тернополя (керівник-тренер Рилова Г.), команди ОТГ  м.Почаєва (керівник-тренер Галанець О.),  Зборівського району (керівник-тренер Гармідер В.), що посіли відповідно I, II  і  III загально-командні місця. За програмою Спортивних ігор місця розподілилися таким чином, переможну першість утримувала команда м.Тернополя,  на друге місце перемістилась команда м.Зборова, а третю сходинку посіла команда Тернопільського району (керівник-тренер Серба Т.),

Переможцями і призерами ІІ-го велосипедного Чемпіонату серед юнаків стали команди: Збаразького району, м.Почаєва, м.Тернополя, що посіли відповідно I, II  та  III загально-командні місця.

Однозначно, що лише за умови наявності меценатів та відповідального ставлення установ-організаторів, яким і належить висловити особливу подяку, захід був проведений на високому рівні.

Особливу вдячність необхідно сказати: директору Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимиру Ванджурі, Голові Черниховецької об’єднаної територіальної громади Збаразького району Марії Кіпибіді, заступнику директора Черниховецької   ЗОШ І-ІІІ ст. Лілії Вадуцькій, інспектору Збаразької поліції Сергію Зембовичу.

Нехай туристські стежки, наполегливість, здоровий спосіб життя сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристських дистанціях.

Вибір читачів за тиждень

Відео