Охорона і будівельний вагончик: новий конфлікт у Тернополі (відео)

18336955_1327166237366554_1950982800_n

На місці скандального будівництва готелю на бульварі Симона Петлюри сьогодні знову гаряче. Вже надвечір там встановили вагончик і з’явилася охорона.

Обурені жителі району разом з активістами вийшли з домівок в знак протесту і намагалися добитися справедливості.

Згодом, по приїзді правоохоронців лише було написано розписку, як свічення того, що є домовленість не розпочинати ніяких робіт до сесії міськради, яка повинна відбутися вже 11 травня. Тож до рішення сесії заборонено в’їзд техніки на територію будівельного майданчика. А мешканцям прилеглого будинку порадили поліцейські подати заяву до суду, щоб заборонити будівництво готелю у цьому місці. Але як запевнили самі правоохоронці, ця процедура доволі затяжна і клопітка.

Більшість мешканців даного району кажуть, що раніше забудовник пан Журавель з’являвся, але брехав і не називав справжнього прізвища.

Щоправда нові збори мешканців і конфлікт не змогли сьогодні зарадити будівництву 8-ми поверхового готельного комплексу на місці відпочинкової території, лише затягнули процес.

Богдан Кіндій, тернополянин, каже:

- Тут, де мали бавитись діти лопаточками і пасочками будуть тепер гратись перфератором...

Вимоги людей, прибрати вагончик з території і знести огорожу не почув ніхто.

- Це перш за все прибудинкова територія. А якби до вас прийшли на подвір’я і почали щось будувати? - коментує жителька сусіднього будинку.

Нагадаємо, цього тижня мешканці вулиць 15 Квітня та С. Петлюри розпочали боротьбу з новою забудовою. За словами людей, їм довго “крутили голови”, а тепер територію, відведену на будівництво, що поряд з супермаркетом «Сільпо» обгородили і не пускають мешканців на пагорб, де мала бути відпочинкова зона із зеленими насадженнями.

Відео: Богдан КІНДІЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео