Жителі Тернопільщини уже розбагатіли?

гроші

З 1 травня, у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, Тернопільським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Тернопільської області буде проведено перерахунок пенсій для окремих категорій осіб.

Перерахунку підлягатимуть надбавки і підвищення до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму. Розмір підвищення кожному пенсіонеру буде розраховуватись індивідуально за матеріалами, наявними у пенсійній справі, зазначила заступник начальника  Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Галина Гумницька, пише gazeta1.

Не перераховуються з 1 травня пенсії працюючим пенсіонерам; підвищення дітям війни; додаткова пенсія учасникам аварії та потерпілим внаслідок ЧАЕС; розміри пенсій за віком за відсутності повного страхового стажу (в тому числі жінки, які достроково вийшли на пенсію за віком).

Не зміниться розмір пенсії для тих громадян, в яких у складі пенсійної виплати є: індексація; щомісячна державна адресна допомога, передбачена постановою Кабінету Міністрів України № 265 до суми 949 грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео