Віра Олександрович

Тернопілля: про залучення інвестицій тепер думатиме Агенція (фото)

Сесія обласної ради завершила свою роботу сьогодні, 10 травня. Попри побоювання експертів у перший робочий день тижня депутатам все-таки вдалося досить ефективно попрацювати.

Усі заплановані 120 питань політики все-таки не вирішили – частину відклали на наступне засідання (читайте ТУТ – прим.). Наразі четверте пленарне засідання п'ятої сесії завершили. Про дату продовження обіцяють повідомити додатково.

unnamed (1)
unnamed (1)

Так, депутати затвердили статути комунальних установ у новій редакції. Причому загалом ухвалили аж 50 таких документів. Цього від них вимагав Закон, проте навіть це не давалося просто. Після докладного обговорення питання із затвердження статутів політики підтримали і внесли пропозиції депутатів Віталія Фидрина і Любомира Крупи («Самопоміч»), Володимира Мисика і Олега Сиротюка («Свобода») та голови обласної ради Віктора Овчарука. Тож Статути затверджені із суттєвими доповненнями, що керівникам комунальних установ варто взяти до уваги.

Зміни до обласного бюджету на цей рік депутати також – не без проблем, звісно, але таки ухвалили. Голосів «за» було 40.

  • Ми ще зараз так договоримося, що бюджету не приймемо, - бідкався голова обласної ради.

Перед цим депутати заслухали докладну інформацію директора департаменту фінансів ОДА Степана Скибиляка щодо змін, які чиновники пропонували внести до обласного бюджету. Після обговорення і тривалої дискусій сесія таки погодилася прийняти зміни, але взявши до уваги пропозиції і доповнення депутатів. До слова, значні дебати у залі спричинила стаття про виділення коштів на ремонти доріг. Депутатів образило, що їх начебто усувають від остаточного прийняття рішень.

unnamed
unnamed

Окрім того, на сесії сьогодні політики створили Агенцію регіонального розвитку в Тернопільській області. Причому співзасновником буде саме обласна рада. Основними напрямками діяльності тієї Агенції стане формування позитивного іміджу, підвищення  інвестиційної привабливості Тернопільщини, розроблення і реалізація проектів регіонального розвитку, залучення іноземних інвестиційних і кредитних ресурсів, міжнародної технічної допомоги для розвитку регіону.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео