У Тернополі Логвиненко розповів про книгу, написану на мішках з бананами (фото)

unnamed (28)

Новий медіа-проект «UkraЇner» презентували сьогодні тернополянам в рамках мистецького фестивалю «Ї».

Автор проекту, український журналіст, блогер, арт-менеджер та мандрівник Богдан Логвиненко оголосив про старт інтернет-видання про географію й людей. Хлопець відкрив закадрові моменти зйомок і поділився секретами, які допомагають автору при написанні книг.

Логвиненко зокрема зазначив, що під час зйомок проекту особливо гостро постало питання про те, що в Україні не вистачає компактного місця проживання для подорожуючих.

unnamed (27)
unnamed (27)

Пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та їжу – усе це  почули та побачили гості фестивалю на власні очі.

Перше відео, яке представили широкому загалу фестивалю, був ролик про «маленьку Індію в Ужгороді», де розгорталася цікава історія – Україна очима Індійської спільноти.

Здебільшого у проекті з’являються історії з маленьких сіл та міст.

Окрема історія – це зйомки у зоні відчуження.

  • У нас «безвіз» з Європою, але, щоб потрапити у Чорнобильську зону, потрібно дуже багато документів. Люди там самотні і до них на жаль, важко потрапити, - прокоментував Логвиненко.

Також автор проекту розкрив ще одну цікаву особистість – Мішеля, німця, який родом з міста Кіль. Він відправився в українські Карпати, щоб врятувати карпатських буйволів, яких залишилося всього-навсього біля 50-ти голів. Як же сприймали німця на Закарпатті і чим він пожертвував, щоб виконати свою місію, тернополяни дізналися під час зустрічі.

Завершилась презентація автограф-сесією.

Вибір читачів за тиждень

Відео