На Тернопільщині дбають про духовність (фото)

ікона

7 травня у селі Ласківці Теребовлянської громади відбулось урочисте відкриття фігури Зарваницької Матері Божої на пагорбі неподалік будівлі старого млина. На відкриття був запрошений і взяв участь в урочистостях теребовлянський міський голова Сергій Поперечний.  

Капличка з фігурою, так само, як і прилегла площа, яка перетворилася тепер на невеликий парк духовного відродження – справа рук місцевого підприємця, керівника ТзОВ «Ласковецький Бровар» Івана Грошка. Саме він став ініціатором та втілювачем ідеї встановлення тут фігури Богоматері, з красивими східцями від підніжжя пагорба, з ландшафтним дизайном схилів, висадкою декоративної зелені, тощо. Також біля підніжжя територію викладено бруківкою і планується облаштувати поряд відпочинкову зону, пише terebovlya.

На запрошення мецената освятити нову фігуру відгукнулися як місцеві, так і приїжджі духівники з Теребовлі та Тернополя. Площа та околиці пагорба заповнилися жителями села і гостями. Спільна молитва та подарунки, вітання від школярів та Центру КіД, а також – слова подяки меценату лунали в цей день неодноразово. Іван Степанович, в свою чергу, дякував усім, хто підтримав ідею, долучився порадою чи власною працею.   Варто зазначити, що дана фігура – не перший внесок Івана Грошка у відновлення чи встановлення пам’ятних знаків на рідних теренах. Також підприємець регулярно долучається до фінансування громадських та соціальних об’єктів по сусідніх селах: допомагає школам і садочкам, Центру культури і дозвілля с.Ласківці, а також – неодноразово виділяє кошти на потреби земляків, що воюють на Сході України (АТО).

Вибір читачів за тиждень

Відео