Незабаром у Тернополі стартують восьмі Тернопільські дні моди

33b47394c6fded472361207ceca5b4fdbc6c0d2e

Тернопільські дні моди триватимуть два дні, 18-19 травня. Проводитимуться не у вигляді шоу-програми, як раніше, а у вигляді показів молодих дизайнерів, повідомляє Доба.

Особливістю цьогорічних днів моди є те, що учасниками, переважно, будуть молоді дизайнери з Тернополя. Коли ми проводили такий захід вперше, не могли знайти дизайнерів. Сьогодні їх багато, працюють в Тернополі та області, — розповідає організатор Тернопільських днів моди Марія Гудима.

Розпочнуться Тернопільські дні моди з презентації книги відомого українського дизайнера Голди Винаградської. Відбуватиметься майстер-клас назбирування борщівської вишивки. Далі розпочнуться покази молодих дизайнерів, студентів Галицького коледжу, етно-колекцій Тернопільського обласного краєзнавчого музею та етно-галереї «Спадок».

— Кожного року організовували конкурс, цього — беремо участь як молоді дизайнери. Студенти четвертого курсу протягом року готують колекції. Вони завжди актуальні, працюють в народному та авангардному стилі. Багато відомих дизайнерів зізнаються, що беруть ідеї зі студентських колекцій. Студенти не бояться, у свої роботи вкладають душу та розкривають весь потенціал, — керівник студентської студії мод «Альтернатива», викладач Галицького коледжу імені В. Чорновола Леся Ступка.

Загалом студенти коледжу представлять вісім колекцій, випускники — чотири. Також на захід запрошені гості.

— Дизайнер прикрас Наталії Угрин зі Львова. ЇЇ вироби — це сережки, кольє, браслети, сумки з натурального каміння і шкіри. Дизайнер Тетяна Щурова розпочинала свою діяльність у місті Дніпро. Зараз працює у столиці, створює сукні, які можемо побачити на багатьох знаних особистостях в Україні та закордоном, — каже Марія Гудима.

Наступного дня передбачена вечірня програма, покази розпочнуться з 18 години вечора. Учасниками будуть тернопільські дизайнери: бренд «MeryEm» (одяг для дорослих та дітей). Представлятимуть свої творчі роботи бренд «Аngela Rosh» названий ім'ям юної дизайнерки, учениці 9 класу, яка працює разом з мамою.

— Змалку малюю свої колекції. Два роки тому відкрили цех і почали шити. Після школи приходжу й одразу йду до мами. Зараз працюємо над дитячою колекцією. На Днях модах презентуватимемо сукні для дорослих у червоному кольорі з натуральних тканин, — розповідає дизайнер, учениця 9 класу Ангеліна Рокуш.

У Всесвітній день вишиванки, 18 травня, організатори запрошують гостей прийти на захід у вишиванках. У кінці відбуватиметься конкурс «Найкраща вишиванка», переможці отримають цінні подарунки.

Усі події відбуватимуться на території ресторану «Хутір». Протягом двох днів працюватимуть шоу-руми дизайнерів та співатимуть музичні гурти. Вхід на покази за один день коштуватиме 150 гривень, на два — 250. Купити можна в Українському домі «Перемога».

Наталя Колодій

Вибір читачів за тиждень

Відео