Діти бійців АТО відпочиватимуть у Хорватії

18485443_122106688360166_6410693551512418238_n

Відпочинок у місто Омиш (Республіка Хорватія) для 45-ти дітей із сімей військовослужбовців та учасників АТО організувала дружина Президента, голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко у співпраці з Тернопільською обласною державною адміністрацією. У складі делегації - п'ятеро дітей із Теребовлянщини.

За словами очільника області Степана Барни, проекти в рамках яких діти можуть побувати за кордоном, є надзвичайно важливими. «Окрім відпочинку та нових вражень, такі проекти розширюють світогляд наших дітей. Дуже добре, що вони мають можливість побачити Європу, особливо зараз, коли з отриманням безвізу для українців відкриваються її кордони. Це також і можливість представити Україну, Тернопільщину – і наші діти дуже достойно здійснюють цю місію, враховуючи досвід попередніх поїздок», - зазначив голова ОДА.

Водночас він уточнив, що проект з оздоровлення дітей учасників АТО у європейських країнах реалізовується в Тернопільський області уже другий рік поспіль. За цей час закордоном побувало уже понад 400 дітей, саме у Хорватії попередньо оздоровлювалися більш як 90 дітей.

«Нам важливо, щоб родини наших воїнів відчували піклування з боку державної влади, обласної адміністрації та усіх тих людей, які високо цінують їхній захист та боротьбу з агресором. Для юних жителів Тернопільщини нехай ця мальовнича подорож, що проходитиме через три країни Європи, буде сповнена приємних та незабутніх вражень. Принагідно дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Хорватія в Україні пану Томіславу Відошевічу за сприяння у видачі віз для наших подорожуючих», - зазначив Степан Барна.

За інформацією Управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської ОДА, в рамках даної подорожі діти відпочиватимуть на Адріатичному узбережжі Хорватії у період з 16 по 26 травня. Автобус буде прямувати через Румунію та Сербію. Програма відпочинку у Хорватії — надзвичайно цікава та змістовна. Діти матимуть можливість представити культурний потенціал Тернопільської області, відвідати музеї, їздити на екскурсії, взяти участь у спортивних змаганнях з футболу. Також відвідають м. Загреб, де на вул. Українська разом із представниками української діаспори та співробітниками Посольства покладуть квіти до пам’ятника Т. Шевченку.

Вибір читачів за тиждень

Відео