У якій сфері найбільше травм отримують водії? (агро-новини)

unnamed (3)

Під час весняних і літніх робіт зазвичай збільшується кількість нещасних випадків у сфері АПК.

unnamed (1)
unnamed (1)

У 2016 р. найбільше травм отримали працівники професій, пов'язаних з використанням транспортних засобів. Передову позицію серед цих травм займає агропромисловий комплекс, коли в період польових робіт працівникам неналежним чином проводяться інструктажі безпеки, повідомляють у Державній служби з питань праці.

Керівник Державної служби з питань праці Роман Чернега підкреслив, що під час весняно-польових та згодом активних зернозбиральних робіт зазвичай збільшується кількість нещасних випадків у сфері АПК, у тому числі дорожньо-транспортних пригод.

Фахівці Державної служби з питань праці рекомендують аграріям дотримуватися правил безпеки з метою уникнення травмувань.

В Україні стали менше виробляти молока

У січні-квітні 2017 р. обсяги виробництва молока скоротилися на 0,6% порівняно з січнем-квітнем 2016 р. і склали 2,9 млн т, повідомляє Державна служба статистики України.

unnamed (2)
unnamed (2)

Найбільше молока з початку року виробили у Волинській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Рівненській областях.

Усього в 2016 р. в Україні молока виробили 10,4 млн т.

Агрономи радять реабілітувати примерзлі рослини

Подекуди травневі заморозки призвели до загибелі культур, зокрема цукрових буряків та кукурудзи. Агрономи вагаються: пересівати примерзлі рослини чи ні. А тим часом деякі насіннєві компанії надають знижки на насіння соняшника та кукурудзи у зв’язку з можливими пересівами.

unnamed (4)
unnamed (4)

Цього року весна наче вирішила познущатися з агрономів. Не встигли посіви «відійти» від квітневої зими, як після невеликого потепління їх раптово атакували травневі заморозки. Агрономи західних, північних та центральних регіонів повідомляють SuperAgronom.com про загибель посівів цукрових буряків, кукурудзи, сої. Деякі поля стоять «приморожені», рослини пожовкли та лягли, проте досвідчені фахівці рекомендують у таких випадках дати можливість культурі вийти зі стресу. Якщо точка росту знаходиться ще у ґрунті, можливість того, що посіви справляться з холодовим стресом, ще є. Звісно, густота посіву при таких умовах буде меншою, адже частина рослин так і не зможе оговтатись.

Проте не всі агрономи поспішають скористатися вигідними пропозиціями: багато хто вважає, що краще виходжувати постраждалі посіви, ніж зараз пересівати поля заново, втрати будуть меншими. Агрономи чекають дощів та тепла, а також готуються підживлювати рослини і захищати їх від активних цього року шкідників.

Вибір читачів за тиждень

Відео