26 переселенців зараз шукають роботу на Тернопільщині

робота--604x270

У січні-квітні 2017 послугами обласної служби зайнятості скористались 56 внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО. Найбільшепереселенців звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 20, Теребовлянського – 6, Борщівського, Лановецького та Бережанського районних центрів зайнятості – по 5. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

«Працевлаштовано 14 переселенців, – зазначив керівник ОЦЗ. – З них, один – започаткував власний бізнес, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 6 – отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат на оплату праці. Професійне навчання проходили 6 внутрішньо переміщених осіб, після якого 5 змогли працевлаштуватися.

На 01.05.2017 на обліку в обласній службі зайнятості перебуває 26 безробітних з числа переселенців, для яких продовжується пошук роботи, – сказав Василь Олещук. – Серед них є вчителі, художники, слюсарі, психолог, кухар, фармацевт, медсестри, лікар-лаборант, електрогазозварник, економіст, швачка, технік з експлуатації устаткування газових об'єктів, інструктор-методист з фізичної культури і спорту та ін.».

Прес-служба обласного центру зайнятості

 (телефон 23-49-77).

Вибір читачів за тиждень

Відео