Орест Сарматський

Невже це буде? Масштабний проект вартістю 17 млн на околиці Тернополя (фоторепортаж)

Проект відновлення веслувального каналу беруться реалізувати біля обласного центру

Як вже повідомляв «ТЕРЕН»,  в області з робочою поїздкою  перебуває Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Після відвідування біатлонної бази та проведення круглого столі із керівниками спортивних організацій області, Міністр відвідав околиці Тернополя, де планують відродити колись діючий веслувальний канал. Ігор Жданов схвально сприйняв проект такого відновлення та повноцінного функціонування веслувального каналу.

unnamed (17)
unnamed (17)

- Ми поставили собі за мету – реалізувати цей унікальний проект упродовж 2017-2018 років. Йдеться про проект, вартістю у 17 млн 400 тис грн. З них приблизьмо 40 відсотків цієї суми фінансуватиме Тернопільська міська рада, а решту – Фонд регіонального розвитку, - сказав Степан Барна. – Скажу, що у 90-х роках цей веслувальний канал десь на 70 відсотків був готовий. Але сталося так, що його занехаяли, а споруди, які тут були, демонтували. Зараз йдеться не тільки про відновлення цього каналу, але й і про підведення сюди доріг, відповідних комунікацій, будівництво глядацьких трибун, всієї спортивної інфраструктури», - сказав Степан Барна.

unnamed (1)
unnamed (1)

Що ж, схоже на те, що після візиту Ігоря Жданова, веслувальний канал у Тернополі активніше облаштовуватимуть, щоб він став Центром веслувальних та водних видів спорту. Це дасть змогу готувати спортсменів та проводити змагання міжнародного рівня. Адже, наразі, веслувальний канал, який відповідає вимогам Федерації веслування на байдарках та каное України, є лише у місті Дніпро.

unnamed (21)
unnamed (21)

unnamed (22)
unnamed (22)

unnamed (18)
unnamed (18)

unnamed (16)
unnamed (16)

   Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео