Оксана Бучко

Поліція зафіксувала майже 200 випадків насильства у сім’ях тернополян

Про покращення ефективності допомоги сім’ям, які потерпають від насильства, говорили представники патрульної поліції, служби дільничних інспекторів, управління освіти, соціальної сфери та громадськості на круглому столі «Насильство в сім'ї: шляхи допомоги» в рамках міні-проекту «Захист від насильства - це твоє право». Певні труднощі у роботі пояснили відсутністю єдиної бази даних щодо випадків сімейного насильства.

 - За 2017 р. у поліції зафіксовано 185 звернень та повідомлень громадян стосовно насильства в сім’ї, а в управлінні у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради кількість звернень з цього приводу – 0, а повідомлень – 116. Дані в різних установах значно відрізняються, - зауважила тренер у Молодіжний центр розвитку «МІСТ»  Мар’яна Гевко. - Ще однією проблемою є те, що спеціалісти, які працюють на попередження насильства в сім’ї, не завжди знають, як правильно діяти, тому їм необхідно проводити навчання. Ефективному запобіганню сімейного насильства заважає й нескоординованість дій патрульної поліції та служби дільничних інспекторів. 

unnamed (11)
unnamed (11)

Серед пропозицій, які озвучили учасники круглого столу було:

-збільшити кількість соціальної реклами щодо попередження сімейного насильства,

-створити робочу групу для внесення змін у міську цільову програму щодо заходів попередження насильства в сім’ї,

-систематично проводити інформаційно-просвітницьку кампанію серед населення,

-охопити навчанням щодо алгоритму дій у випадках насильства усіх осіб, котрі працюють у сфері захисту сімей та дітей.

Організували дійство ГО «Молодіжний центр розвитку »МІСТ« у рамках проекту »Активні громадські дії на подолання гуманітарної кризи в Україні«, що реалізує Громаська спілка »Освітній дім прав людини в Чернігові« при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (»NED"). Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Вибір читачів за тиждень

Відео