Орест Сарматський

Аж дух перехоплює! Нова магістраль біля Тернополя поєднає дві міжнародні автотраси

unnamed

Нову об’їзну дорогу на східній околиці Тернополя, що поєднає дві міжнародні автротраси планує побудувати Укравтодор

Про це повідомляється у відомстві Укравтодор.

- Протяжність східної об’їзної дороги Тернополя становитиме 8,5 км. Нова магістраль, яка  поєднає міжнародні дороги М-12/Е-50 на ділянці Хмельницький – Тернопіль та М-19/Е-85 на ділянці Дубно – Тернопіль, матиме першу технічну категорію із 4 смугами руху, - йдеться у повідомленні.

За словами радника керівника Державного агентства автомобільних доріг України Олександи Кави, «будівництво цієї дороги дозволить звільнити Тернопіль від транзитного транспорту та забезпечити зручність проїзду в обхід міста. Це суттєво покращить екологічну ситуацію в цьому районі та зменшить кількість ДТП у місті».

Нова дорога разом із уже існуючим північним об’їздом Тернополя Р-41 забезпечить проїзд для транзитних автомобілів, які будуть рухатися по GO Highway з боку Вінниці та Одеси в сторону Львова та польського кордону, а також для тих, хто використовує трасу М-19 для поїздок з Києва та інших міст Центральної і Східної України у  напрямку зон відпочинку в Карпатах.

Нагадаємо, ще на початку цього року керівник Укравтодору Славомір Новак запропонував ідею будівництва транснаціонального коридору GO Highway, який поєднає українські чорноморські порти Великої Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. Як зазначалося раніше, Тернопіль має стати ключовим пунктом у цьому міжнародному проекті. Саме в обласному центрі буде знаходитися відгалуження цієї магістралі до Івано-Франківська, Чернівців, Рівного.

Проект будівництва Східної об’їзної дороги Тернополя планується реалізувати за рахунок грантових коштів ЄС та кредиту European Investment Bank.

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео