Орест Сарматський

Голова ОДА закликає «здавати» нелегальних фермерів? (агро-новини)

unnamed (3)

Під час обласної колегії спільно з Радою регіонального розвитку області голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль звернувся до голів районних адмінстрацій з вимогою взяти під контроль всі акти аграріїв і декларації нових фермерів, також звірити ці акти з органами ДФС. Про це повідомляє сайт 1news.zp.ua.

unnamed (2)
unnamed (2)

«Ви повинні подивитися ті акти, які передані до податкової, щоб не вийшло так, що деякі акти просто «проскочили» і подали нульову декларацію. Так не має бути. Обласна комісія також проведе ряд перевірок, щоб виключити людський фактор. Голови РДА повинні взяти всі акти на власний контроль, щоб жоден не пройшов мимо каси», — зазначив Костянтин Бриль.

Крім того, він наполіг на тому, що задача прокуратури полягає у жорсткому реагуванні на акти незаконного оволодіння земельними ділянками та ухилення від сплат до бюджету.

Україні зафіксовано новий рекорд експорту зерна

В Україні зафіксовано новий рекорд — у поточному маркетинговому році експортовано 39,14 млн т зернових, що на 120 тис. т більше, ніж за весь 2015/16 маркетинговий рік.

unnamed (1)
unnamed (1)

Про це свідчать дані, оприлюднені Міністерством аграрної політики та продовольства.

Згідно з повідомлення аграрного відомства, такого результату вдалося досягти за рахунок збільшення експорту ячменю, якого поставлено на зовнішні ринки у кількості 5,14 млн т. За весь минулий маркетинговий період цієї культури було експортовано 4,4 млн т. У розрізі зернових, за даними Державної фіскальної служби, на сьогодні експортовано:  пшениці — 16,28 млн т; ячменю — 5,14 млн т; жита — 4 тис. т; кукурудзи — 17,5 млн т. Окрім зернових, експортовано 306 тис. т борошна.

ГМ-соя дасть більше врожаю у майбутніх кліматичних умовах

Модифіковані соєві боби в 2050 році, коли населення прогнозується на рівні 9,7 млрд, а рівень двоокису вуглецю досягне 600 частин на мільйон часток, даватимуть на 50% більший врожай у порівнянні з сьогоднішнім рівнем врожайності традиційної сої.

unnamed
unnamed

До такого висновку прийшли в США в рамках проведеного трирічного польового дослідження, результати якого опубліковані в Journal of Experimental Botany.

Дослідження показало, що модифікована культура давала більше врожаю в умовах одночасної впливу підвищеної температури і підвищеного рівня вуглекислого газу.

За словами вченого Карла Бернакчі (Carl Bernacchi), це дослідження стало одним із кроків у правильному напрямку до спроби знайти спосіб зменшити очікувані втрати врожаю, пов'язані зі зміною клімату.

Вибір читачів за тиждень

Відео