Віра Олександрович

Реконструкцію скандального будинку у Тернополі вже завершують (фото)

Скандальний будинок-корабель на вулиці Січових Стрільців, 17 тепер буде… рожево-помаранчевим.

unnamed (20)
unnamed (20)

Там уже повністю завершили ремонт у дворику, а тепер взялися за фасад, вигляд якого не так давно обурив громадськість. Фактично майстрам залишилося пофарбувати ззовні одне крило – те, що виходить на вулицю Пирогова (див. фото – прим.).

unnamed (19)
unnamed (19)

Нагадаємо, вперше галас навколо пам’ятки архітектури місцевого значення здійнявся у липні 2015 року, як тільки будівельники обтягнули дім сіткою. Тоді в обласному департаменті культури пояснили, що колишній інтернат для студентів учительської гімназії викупив підприємець і збирається відреставрувати приміщення та добудувати третій поверх («Терен» про це писав неодноразово – прим.).

unnamed (18)
unnamed (18)

Вдруге скандал розгорівся, коли тернополяни помітили, у який саме колір власник пофарбував добудовану частину. Через це дехто навіть глузував, називаючи дім – «будинком для Барбі». Власне, на рожеві стіни чиновники дозволу дійсно не давали. Згодом цей колір назвали проміжним – «ґрунтовкою», обіцяли зробити будівлю золотистого відтінку. Натомість начальник обласного відділу охорони культурної спадщини департаменту культури релігій і національностей Ярослав Пелехатий, коментуючи хід ремонту одному із місцевих видань, стверджував, що будинок взагалі буде червоним.

unnamed (22)
unnamed (22)

А от - і ні! Цей відтінок, дійсно, не такий яскравий, яким був попередній, але – все-таки не червоний. Він, швидше, рожево-помаранчевий. І правду кажучи, цей тон доволі близький до кольору фарби, що була ще до ремонту.

Була і ще одна обіцянка – замовити додаткові карнизи і дещо удосконалити декор третього поверху. Утім, як видно на фото, цього власник так і не зробив. Хоча декор вікон на нижніх поверхах майстри  зберегли і виглядає це доволі ефектно. Обіцяного оздоблення унизу – теж немає, як і металевих кріплень і решітки на даху. Утім, роботи ще тривають… Хоча уже добре видно, що на першому поверсі облаштовують приміщення під офіс чи крамницю.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео