Орест Сарматський

Чому свинина дорожчає? (Агро-новини)

тр24

В Україні усередині травня середні закупівельні ціни на свинину живою вагою м’ясних порід складали 41 грн/кг, що на 28% вище, ніж на початку року. Вартість свинини 2 категорії складала 39 грн/кг, що на 39% вище ніж на початку поточного року.

Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

2401
2401

Як пояснюють експерти УКАБ, передумовами для росту цін стала відміна спецрежиму ПДВ, який надавав підтримку виробникам тваринницької продукції, а також підняття мінімальної заробітної плати вдвічі.

«Також до скорочення поголів’я призвела ситуація з африканською чумою свиней (АЧС). Так станом на 1 травня поточного року поголів’я свиней скоротилось на 7,3% (до 7,1 млн голів) порівняно із аналогічною датою минулого року», — повідомили в асоціації.

Вибухи у Балаклії не зашкодять врожаю - фермери

Фермери Балаклії очікують зібрати нормальний врожай цього року, повідомляє Depo.Харків.

У фермера Юрія Ткача поля розташовані безпосередньо поблизу арсеналу.

2402
2402

«У мене тут 720 га землі, десь 550 га були всіяні боєприпасами. Але ми вже 26 березня розпочали посівну. Соняшник посіяли», - зазначив Юрій Ткач.

Він розповів, що посівна кампанія закінчилася 12 днів тому, а затримка на кілька днів не повинна серйозно вплинути на врожай.

В Україні розпочали сезон збирання брокколі

Господарства України розпочали сезон збирання капусти брокколі в теплицях, повідомляє «Інфо-Шувар».

Перші партії брокколі виробники із Закарпаття пропонують за ціною 40-45 грн/кг, в південних регіонах країни ціни формуються в діапазоні 45-50 грн/кг.

Поки що, пропозиція брокколі збільшується досить повільно, тенденція до зниження ціни теж досить стримана. Попри досить слабкий попит, протягом останнього тижня продукція стала дешевшою в середньому на 5-7%.

2403
2403

Слід відмітити, що вирощуванням весняної брокколі в Україні займається дуже обмежене коло господарств, хоча попит на неї щороку зростає. За даними «Інфо-Шувар», сьогодні брокколі в Україні коштує майже на 20% дорожче ніж в Польщі.

Вибір читачів за тиждень

Відео