Віра Олександрович

Мільйони в економіку Тернопільщини вкладають німці, чехи, бельгійці та естонці

Вагомим чинником покращення інвестиційного клімату Тернопільщини є внутрішні інвестиції - від малого і середнього бізнесу. Втім, і від іноземних відмовлятися у жодному разі не можна.

Такої думки - начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. Упродовж двох днів він брав участь у Міжнародному інвестиційному форумі  «Тернопільщина Invest-2017» . У роботі форуму також взяла участь начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаю, на без перебільшення визначну для краю подію приїхали представники 27-ми європейських країн. Серед них - понад три десятки дипломатів, у тому числі - вісім Надзвичайних і Повноважних Послів, Генеральні і почесні консули іноземних держав в Україні. Основною складовою форуму стали дискусії щодо реалізації інвестиційного та експортного потенціалів нашого краю, зокрема – в агропромисловому комплекс і у розвитку сфери туризму (читайте про це ТУТприм.).

  • Минулоріч загальний обсяг іноземних інвестицій у Тернопілля склав 48,5 млн доларів США, - каже Ігор Комендат. - До п’ятірки основних країн-інвесторів, на які припадає 72% загального обсягу прямих інвестицій, входять: Федеративна Республіка Німеччина (12,8 млн дол.), Чеська Республіка – (7,4 млн дол.), Бельгія – 5,9 млн дол., Республіка Кіпр (3,8 млн дол.), а також Естонська Республіка (4,9 млн дол.).

На території області, згідно з інформаційними базами даних ДФС, нині здійснюють діяльність 136 суб’єктів підприємницької діяльності із іноземними інвестиціями. Вони дали роботу орієнтовно 6 тисячам працівників.

  • Проте вагомим чинником покращення інвестиційного клімату Тернопільщини є також і внутрішні інвестиції, тобто гроші, які вкладає малий і середній бізнес, - наголошує Ігор Комендат.

До слова, офіційні іноземні делегації і гості форуму працювали за окремими програмами та могли ознайомитися із туристично-рекреаційним потенціалом, архітектурними пам’ятками Тернопільщини. Їм також надали можливість відвідати успішні промислові та аграрні підприємствами краю, аби узгодити перспективи інвестиційного і торгівельного співробітництва.

І гостей, і господарів потішило, що під час форуму представили найбільш успішні інвестпроекти, уже реалізовані в області. Окрім того, у рамках заходу підписали три Меморандуми про співпрацю у торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах: із Іспано-Українською Торговою Палатою, із Українсько-Сербською Діловою Палатою, а також – із Китайською Торговою Асоціацією.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео