Студентське самоврядування Тернополя: розвиток та можливості (фото)

unnamed (15)

Діяльність органів студентського самоврядування в навчально-виховному процесі обговорили вчора 24 травня в рамках студентської конференції у Галицькому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола. Організатором такого заходу виступила Тернопільська Молодіжна Міська Рада.

На конференції були присутні представники коледжів та професійних технічних закладів міста, а також гості із Підволочиська, Скалата та Теребовлі. Загалом до участі долучилися 13 навчальних закладів.

unnamed (12)
unnamed (12)

Мета такого заходу - популяризація та розвиток учнівського та студентського самоврядування у коледжах та ПТЗ, об’єднання ініціативної молоді та створення умов для обміну досвідом.

- Студентські та учнівські ради є здебільшого явищем локальним, заходи такої концепції сприятимуть співпраці навчальних закладів та їхнього кооперування на рівні міста,  -  зазначила Софія Королюк голова прес-центру ММР.

unnamed (13)
unnamed (13)

Піднімались також питання про призначення та напрямки діяльності студентських та учнівських рад. Крім того, йшла мова про такі питання як: фінансування та звітність органів самоврядування, відносини між адміністрацією навчального закладу та студентами і учнями.

unnamed (14)
unnamed (14)

- Захід спрямований на розширення знань студентів про самоврядування у навчальному закладі. Ми хочемо щоб самоврядування ефективно працювали та виконували свою основну функцію – захист прав студентів, - прокоментував Артем Антонів, заступник голови ММР.

unnamed (16)
unnamed (16)

Ради навчальних закладів мали нагоду репрезентувати їхні найбільші проекти та досягнення за цей навчальний рік і поділитись досвідом з питань організації тих чи інших заходів.

unnamed (17)
unnamed (17)

Усі члени конференції погодились з тим, що функціонування комунікативної платформи співпраці та подальшого розвитку взаємодії студентських та учнівських рад на рівні міста матиме підвищення ефективності роботи органів самоврядування у навчальних закладах і не тільки.

Фото: прес-служба ММР

Вибір читачів за тиждень

Відео