Сучасний діагностичний центр у Чорткові можуть побудувати за гроші Європейського Союзу

news-v03DhhYUcJ

Міський голова Чорткова Володимир Шматько спільно з начальником відділу муніципального розвитку, інвестицій та енергоменеджменту Юлією Демкович провів робочу зустріч з депутатами міської ради, представниками медичних установ та закладів, активною громадськістю Чорткова. Проведення наради у такому форматі викликана необхідністю у стислі строки надати пропозиції по участі у новій ініціативі Європейського Союзу.

Європейською Комісією оголошено конкурс проекту «Мери міст у новаторських проектах в сфері економічного зростання”, у якому можуть взяти участь громади з населенням до 150 тисяч жителів та об’єднані територіальні громади, повідомляє прес-служба Чортківської міської ради.

Метою ініціативи є підтримка мерів і муніципалітетів на місцевому рівні для співпраці їх бізнес секторів та громадянського суспільства для посилення місцевого економічного зростання, розвитку та створення робочих місць. Сума гранта від 500 до 1 млн. євро. Обов’язковою умовою є співфінансування місцевої влади на рівні 20 %.

Основні вимоги щодо написання проекту - чітко визначені пріоритетні напрямки розвитку та відповідні дії.

Зважаючи на те, що у Чорткові в майбутньому має бути госпітальний округ, очільник міста радився з представниками медицини щодо подання на конкурс ідеї створенню нового медичного закладу — діагностичного центру з якісним медичним обладнанням та необхідним кадровим забезпеченням. Відкриття сучасного діагностичного центру у нашому місці дало б можливість створення нових робочих місць, виявлення захворювань на ранній стадії, що в свою чергу дало б економічне зростання. Люди працездатного віку мали б змогу обстежуватись у Чорткові, не витрачати час і додаткові кошти в обласних центрах для проведення необхідних процедур.

Ініціатива очільника міста щодо участі у конкурсі, в якому будуть змагатись більше 20 міст України, була одностайно підтримана присутніми.

Наступний етап - розробка і подання концепції на розгляд Комісії.

Якщо ця ідея буде підтримана Європейською Комісією, то така інвестиція у здоров’я наших жителів, надання медичних послуг на якісно новому рівні допоможе розвитку громади.

Вибір читачів за тиждень

Відео