Оксана Бучко

На Тернопільщині почастішали випадки зникнення дітей

mizhnarodnyy_den_znyklyh_ditey

Фактів зникнення дітей на Тернопільщині протягом 2017 року побільшало у порівнянні з попереднім роком. В усіх випадках зниклих вдалось знайти, повідомляє начальник ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

- Із початку року зареєстрували 15 випадків по факту зникнення дітей, - повідомляє Петро Тихович. – У 2016 році за аналогічний період було 12 випадків. Для профілактики даного явища рекомендуємо батькам проводити більше часу з дітьми. Це передбачає якісне спілкування та залучення дітей  до ефективної діяльності. Їм на сьогодні бракує уваги, яку вдома часто замінюють матеріальними ресурсами.

До слова, Міжнародний день зниклих безвісти дітей відзначали вчора, 25 травня. Історія цієї дати сягає 1979 року. Тоді, 25 травня, в Америці, після занять у школі додому не повернувся шестирічний хлопчик Евіан Пейтс. До пошуків дитини долучилася не тільки місцева громада, а й уся країна, та на жаль, з’ясувати - де подівся школяр так і не вдалося. Європейські країни підтримали таку ініціативу і невдовзі було засновано міжнародну організацію, яка займалася пошуками зниклих безвісти дітей по всьому світі. Саме з її ініціативи у 2010 році, було започатковано традицію щороку 25 травня відзначати День зниклих безвісти дітей. В Україні діє безкоштовна «гаряча лінія» 116 000 (з мобільного) Служби розшуку дітей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео