Олег Снітовський

Навіть Порошенка зачепило за живе те, що сталося на Тернопільщині (фото)

unnamed (10)

Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2017» набув широкого розголосу.

 

- Організація та проведення Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина – Invest 2017» – це відповідальний крок. Адже в такий спосіб регіон презентує свій промисловий, туристичний і сільськогосподарський  потенціал серед представників міжнародної спільноти, зміцнюючи  позитивний імідж України як європейської держави, - ось такі слова із привітання Президента України зачитав голова облдержадміністрації Степан Барна перед учасникам інвестиційного форуму, що два дні тривав у Тернопільській області.

unnamed (8)
unnamed (8)

Президент не часто роздає вітання навіть і більш масовим зібранням. А тут – пощастило. Видно, є для цього підстави. Тим більше, що гарант у своєму вітанні, озвученого вустами свого «рупора» в області, підкреслив: «сьогодні для України дуже важливими є місцеві ініціативи, і саме Тернопільщина робить значні успіхи в цій площині». І далі. «Переконаний, що напрацювання Форуму «Тернопільщина – Invest 2017» будуть реалізовані в успішних інноваційних проектах».

Зрештою, а хто цього не хоче? Та хочемо усі. І ті, що були серед учасників форуму, і ті хто спостерігав за його роботою через ЗМІ, напевно, кожен, хто живе на Тернопіллі. Тому із непідробними надією і сподіванням, що «ось тепер вже точно буде краще», сприймають в області уже з десяток літ проведення такого широкомасштабного заходу, який не залишив байдужим навіть президента. Адже кожен підписаний на тлі державних прапорів

меморандум, кожна обіцянка представника дипломатичного корпусу чи ділових зарубіжних кіл поки що бачиться нам, не як елемент пустослів’я і похвальних тез на кшталт «Тернопільщина – благословенний край із величезним економічним, науковим, культурним і туристичним потенціалом!», а чіткий орієнтир на реальні дії і результати.

unnamed (9)
unnamed (9)

…Уявляю собі день, коли проходитиме черговий, скажімо,може вже і ювілейний міжнародний інвестиційний форум у Тернополі. І замість президентських привітань, зачитаних із зелененької папочки, очільник області вийде на сцену, огляне ясними очима повен зал і скаже те, чого чекаємо щораз, коли проводиться в області подібний форум. У такий врочистий момент принишклий зал, а разом із ним усі ми, нарешті почуємо, що за час проведення минулого форуму, завдяки таким-то угодам, меморандумам, контактам та «спільним напрацюванням»  побудовано те і се. Що закладено, чи навіть, вже з’явилися нові спільні підприємства, сучасні технологічні лінії, десятки, сотні нових робочих місць. Що знайте, добрі люди, за допомогою ось такого інвестора / хвала йому і тому, хто його знайшов і владі, яка дала «зелене» світло на таку співпрацю / прокладено нову дорогу, введено у дію цех, облаштовано туристично-рекреаційну зону, а ще…Зрештою, й цього було би достатньо, від такого наочного, ефективного результату попереднього чи попередніх інвестиційних форумів...

unnamed (7)
unnamed (7)

Знаю, скептики скажуть, що мовляв, все швидко так не робиться, то є бізнес, не все можна афішувати, потрібен час, аби «меморандум про наміри» набрав реальних обрисів. Воно то так, тільки ж хочеться побачити щось реальне після подібних, на високому рівні  організованих міжнародних заходів, який відбувся на Тернопільщині. А тоді й можна щиро поаплодувати і вітанню президента, і всім, хто його озвучував, і тим, у кого слова не розходяться з ділом.

А як же інакше? Чи не так?

unnamed (5)
unnamed (5)

unnamed (4)
unnamed (4)

unnamed (3)
unnamed (3)

unnamed (2)
unnamed (2)

unnamed (1)
unnamed (1)

  Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео