Погруддя наймолодших героїв Небесної Сотні Назарія Войтовича та Устима Голоднюка встановили у Збаражі (відео)

vlcsnap-2017-05-24-17h13m26s496-300x170

Бронзові погруддя наймолодших героїв Небесної Сотні Назарія Войтовича та Устима Голоднюка встановили у Збаразькому замку. Юнаків зобразили такими, якими їх запам’ятали родичі, друзі та близькі. На відкриття скульптур в кінці минулого тижня до райцентру з’їхались родичі героїв, загиблих на майдані, повідомляє tv4.

Аби вшанувати пам’ять наймолодших героїв Небесної Сотні Устима Голоднюка та Назара Войтовича до Збаража з різних куточків України з’їхались члени родин героїв, що загинули на майдані. У Збаразькому замку за кошт небайдужих встановили бронзові погруддя юнаків. Батько Устима Голоднюка пригадує, як колись син із гордістю показував фотографію, зроблену тут, із скульптурою Устима Кармелюка. Тож те, що тепер в замку з’явились постаті героїв Небесної сотні, вважає символічним.

– Після трагічної загибелі на майдані мене не полишала думка, що це ж символічно. Молодь приходить фотографуватися до Устима Кармелюка, і є два герої на Збаражчині, які теж заслуговують, щоби молодь приходила і фотографувалася тепер з Устимом Голоднюком і Назарієм Войтовимчем, – розповідає батько Устима Голоднюка Володимир Голоднюк.

– Вони не тільки для нас, для батьків важні, вони важні для тих дітей маленьких, для всіх остальних людей. Тому що вони збережуть ту історію, яка творилася в цей час нашими дітьми. Зараз так само дуже багато історія твориться тими солдатами, які воюють на Сході України, – додає батько Назарія Войтовича Юрій Войтович.

Два незнайомих між собою студенти загинули в один день – 20 лютого 2014 року на майдані у Києві від пострілів снайпера. Устима Голоднюка та Назарія Войтовича скульптор зобразив так, як хлопці виглядали у останні дні свого життя.

Вибір читачів за тиждень

Відео