Орест Сарматський

Є рекорд! Створено найбільшу в Україні картину з насіння (агро-новини)

тр27

Соціально-освітній проект «ОгоРодина» у Вінниці відзначився рекордом України «Найбільша картина з 13 зернових культур».

Про це говориться в повідомленні прес-служби компанії «Сингента».

Згідно з повідомленням, макет картини з насіння на замовлення «Сингенти» було створено майстринею та співзасновницею Garna Gallery (творчий партнер проекту «ОгоРодина») Тетяною Танською.

2701
2701

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова підтвердила встановлення рекорду. «Національний реєстр рекордів України» визнає, що представникам  компанії «Сингента» та гостям заходу вдалося разом встановити рекорд України зі створення найбільшої картини із насіння. Ми нарахували 13 видів зернових, що були використані для оформлення полотна 1 м х 2 м із чудовим краєвидом українських ланів. Справжній шедевр, що викликає захоплення!» — зазначила експерт.

Виробники цукрового буряку не отримують дотацій

Експерти «Укрцукру» провели опитування виробників цукрового буряку, за результатами якого виявилось, що 32% з 50 опитаних респондентів не отримали жодних виплат з лютого, а 50% не подавали заявку на виплату, так як не вірять в їх ефективність.

Про це повідомила прес-служба асоціації.

«Заявку на отримання дотацій зареєструвати відразу ж в лютому, проте виплат не отримали досі. Вирощування цукрового буряку, не основний напрям діяльності нашого господарства, також є і ВРХ і свині, але дотацій не отримали», — пояснює Микола Луговий з ТОВ «Маяк».

2702
2702

24 аграрних підприємства з 50 не подавали заявки на отримання дотацій, адже вважають, що держава, в будь-якому випадку, не компенсує всю заявлену суму, тому і не варто витрачати на це час.

Не володіли ніякою інформацією про державні дотації та порядок їх нарахування 12% опитаних, а 6% не будуть вирощувати цукровий буряк в цьому сезоні, повідомили в «Укрцукор».

Аграрні науковці просять захисту від рейдерів у Президента, прем’єра і силовиків

Науковці НААН просять захисту від рейдерів

Науковці ДП ДГ «Чабани» та ННЦ «Інституту землеробства НААН» в офіційному листі звернулися до Президента, Прем’єр-міністра, голови ВРУ, голови СБУ, очільника МВС та генпрокурора України з проханням про допомогу у вирішенні питання рейдерського захоплення земельної ділянки особливо цінних земель науки.

Текст листа-звернення Kurkul.com передали представники трудових колективів аграрних наукових установ.

Раніше в «Інституті землеробства НААН» повідомили, що 20 травня 2017 р. рейдери захопили землі наукової установи, на яких закладені стаціонарні досліди та мають наукове значення.

«Враховуючи безрезультатність наших неодноразових звернень до державних органів влади та силових структур щодо вирішення спірного земельного питання переконливо просимо взяти під особистий контроль дане питання та вжити всіх необхідних правових заходів і методів у відповідності до вимог чинного законодавства України», — ідеться у зверненні.

2703
2703

Нагадаємо: ще у 2010 р. Українська Академія Аграрних Наук (нині НААН) надала згоду на вилучення із землекористування ДП ДГ «Чабани» ННЦ «Інститут землеробства УААН» земельної ділянки площею 4 га на користь Києво-Святошинської районної державної адміністрації. Проте всупереч вказаного погодження земельні ділянки Києво-Святошинська РДА надала громадянам не в місці, яке було погоджене ДП ДГ «Чабани», а в іншому більш економічно привабливому місці. Виділена посадовцями земельна ділянка прилягає до магістралі Київ—Одеса, де майже з 1980 р. розміщені дослідні поля ННЦ «Інститут землеробства НААН».

Вибір читачів за тиждень

Відео