Орест Сарматський

Авто, на якому їздив президент США і яке розбив Брежнєв, прошмигнуло у Тернополі (фото)

дем01

Легендарний «Ягуар» виїхав на вулиці обласного центру.

- Позавчора вiддав у сервiс свого «Лiнкольна –Навiгатора», який мені служить вiрою та правдою вже бiльше десяти рокiв, проїхавши понад 400 тисяч кiлометрiв, - пише у соціальних мережах Віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура.

- Оскiльки залишився без авто, вирiшив витягнути з моєї «конюшнi» інше - «Ягуар», який в 1971 році президент Америки Нiксон подарував генсеку Брежневу, а той згодом – першому компартійному секретареві України Щербицькому. I так ще через кілька рук, це авто пізніше потрапило до голови колгоспу iз Борщова, Героя Соцiалicтичної працi Щепановського, а вже аж тоді - до нас. До речі, з цим авто трапився кумедний випадок, коли президент Нiксон У США подарував авто Брежнєву. Той сiв за кермо і на великий швидкості несподівано рванув разом з Нiксоном. Охорона американского президента панічно помчалась на джипах навздогін… Брежнев дуже любив їздити за кeрмом , але охорона Нiксона про це не знала, тому і прогавила «викрадення» свого президента. Так ось, Брежнев часто їздив на цьому авто в Крим i одного разу потрапив в аварiю (при розборці авто ми побачили це на правому ланжеронi). Цей автомобiль заслужено вважається гордiстю нашої колекцii на рiвні з «Майбахом» з резиденцii Гiтлера «Вервольф», що знаходилась в час вiйни в Вiнниці.

Тож вчора насолодився комфортною їздою біля Тернопiльського ставу на екслюзивному авто – «Ягуарі», - пише Тарас Демкура.

дем02
дем02

дем03
дем03

дем04
дем04

дем05
дем05

Фото автора і Тараса Демкури

Вибір читачів за тиждень

Відео