Оксана Бучко

На Тернопільщині посадовці влаштовують на роботу родичів та виділяють їм землі

DSCN9751

Депутати сільських та міських рад Тернопільщини часто голосують за виділення земельних ділянок, допускаючи при цьому ряд порушень. Ще одною вкоріненою звичкою серед посадовців області стало безпідставне надання переваги близьким особам щодо отримання робочого місця чи премій при виплаті зарплати.

Про це йшлось під час прес-конференції про боротьбу з корупцією на Тернопільщині, яку провели представники прокуратури у співпраці з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» 30 травня.

- Якщо подивитись декларації депутатів сільських рад, там половина села у власності їхніх близьких осіб, - говорить начальник відділу запобігання корупції прокуратури області Наталія Штурма. - Такі порушення виявляємо чи не у кожному регіоні області. Також поширеним є конфлікт інтересів при наданні переваг на роботі близьким особам. На сьогодні три рішення судів набрали законної сили. Це передбачає звільнення осіб із займаних посад протягом трьох днів. Недавній зафіксований випадок – це призначення одним із голів РДА збільшення субсидій для свого будинку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео