Орест Сарматський

Українці Канади допомогли дітям-сиротам з України (фото)

unnamed (13)

У Канаді пройшов благодійний марафон “Діти Торонто - дітям-сиротам в Україні”.

Про це кореспондента «ТЕРЕНу» повідомила уродженка Тернополя, координатор проектів, Член дирекції ГО “Четверта хвиля” у Торонто Таміла Карпик.

unnamed (12)
unnamed (12)

- Таку акцію організували Міжнародна Організація Українських Громад «Четверта Хвиля» у співпраці з Help Us Help The Children, Шкільною радою Конгресу Українців Канади, відділ Торонто, а також Театрально-музичною студією ім П. Олійника.  Лише за чотири години марафону нам вдалося зібрати близько 2.5 тонн одягу, іграшок та шкільного приладдя. Також, успішно пройшла виставка-продаж картин професійних художників різних національностей, що живуть у Канаді. Усі кошти, зібрані під час марафону будуть використані на пересилку зібраних речей та проведення літніх таборів для дітей-сиріт в Україні, - розповіла Таміла Карпик.

За її словами, під час марафону діти мали змогу написати листи і передати малюнки для своїх ровесників в Україні.

unnamed (14)
unnamed (14)

Уже за кілька тижнів кілька тисяч дітей-сиріт в різних куточках країни - від Тернополя до Харкова, отримають подарунки від українських дітей Канади. Цьогоріч серед  таких діток найбільше тих, хто втратив батька під час бойових дій в зоні АТО.

За словами Анни Кісіль, заступника ГО «Четверта Хвиля», “унікальність цього заходу в тому, що юні учасники дитячого марафону не лише мають змогу показати свої таланти, але й поділитись речами з іншими дітками, які зараз перебувають у сиротинцях або не мають повноцінної сім'ї - адже більшість речей для марафону приносять саме діти. Таким чином, ми намагаємось навчити дітей надзвичайно важливого і доброго почуття співпереживання”.

- Приємно те, що до акції долучилася не лише українська діаспора. Адже на благодійну виставку-продаж свої картини надали професійні художники різних національностей, - з радістю повідомила член організаційного комітету, голова Літературно-Артистичного Товариства Марія Антонів.

 Окрім цього, презенти надіслано сотням дітей із сиротинців зі всієї України, які відпочиватимуть у літніх таборах в Луцьку та Ворохті.

 Фота надані Тамілою Карпик

Вибір читачів за тиждень

Відео