Четверокласники з Тернопільщини підкорили Говерлу (фото)

phoca_thumb_l_757_1

Наприкінці травня учні 4–В класу Кременецької школи-інтернату побували на екскурсії у Карпатах.

Три дні подорожі були захоплюючими, наповнені різноманітними враженнями від побаченого, природи цього краю, незабутніх розповідей екскурсовода.

Подорожуючі відвідали с. Рукомиш Бучацького району, познайомилися з визначними місцями святого Онуфрія (покровителя сім’ї). Неймовірно прекрасним видовищем на Прикарпатті були водоспади. Катання підйомником на Буковелі, виявилося випробуванням сили духу.

Великим дивом для дітей стало те, що з – під землі витікає мінеральна газована вода у селі Квасин.

Та найбільше усім запам’яталося підняття на Говерлу. Це був справжній іспит на дружбу, підтримку один одного та витривалість. Всі – дорослі й діти пройшли цей шлях «на відмінно». Найспортивнішими виявилися Сух Іван, брати Андрій та Максим Свириди, Калошин Владислав та другокласниця Голуб Христина, які першими (за дві з половиною години) подолали цей важких шлях. Висоту підкорили Дорош Ангеліна та Владика Софія, а потім за ними всі інші. Мами теж старалися не відставати від дітей, тому Свирид Людмила Миколаївна зразу ж за синами піднялася на гору. А Калошин Олені Володимирівні аплодували навіть незнайомі подорожуючі, оскільки вона йшла не сама, а з п’ятимісячною дочкою Христиною. На вершині усі присутні заспівали Гімн держави, підняли прапор, який привезли і подарували музею школи.

phoca_thumb_l_757_2
phoca_thumb_l_757_2

phoca_thumb_l_757_3
phoca_thumb_l_757_3

phoca_thumb_l_757_4
phoca_thumb_l_757_4

phoca_thumb_l_757_5
phoca_thumb_l_757_5

Вибір читачів за тиждень

Відео