Оксана Бучко

На Тернопільщині попереджають про небезпечну екологічну ситуацію

photo_sizeds

Забрудненню річки Серет відходами тваринного походження загрожує територія тернопільської філії підприємства «Укрветсанзавод». На даний час, за інформацією Держпродспоживслужби на території заводу є 4 тис. тонн відходів, які звозили зі всієї області.

Для вирішення проблеми пропонують облаштувати усі необхідні споруди, які вартують 1,5 млн грн. Після цього – шукати інвестора, який збудує сучасний утилізаційний завод для переробки відходів тваринного походження.

- Наша область є аграрною, тваринництво займає велику частку, вдосталь є  м’ясо-переробних підприємств. Якщо ми не збудуємо такого заводу на території області, то повинні розуміти, що в майбутньому в лісах будемо знаходити стихійні «тваринні цвинтарі», - зазначає начальник ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець. - Це проблема не лише в ДП «Укрветсанзавод», який на сьогоднішній день знаходиться в стадії банкрутства, а проблема знаходиться на території області, і ми повинні якнайшвидше виділити кошти, щоб не допустити стихійного лиха.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео