Орест Сарматський

Урожай яблук та груш залишається під загрозою? (Агро-новини)

чер06

Як наслідок травневих приморозків, ситуація з урожаєм яблук та груш в Україні залишається складною, повідомляє Голос UA.

«Поки ще незрозуміло, що буде не лише з ягодами і кісточковими (черешня, персики, сливи, вишні), але і з яблуками і грушами», - повідомляє директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, ситуація така, що травневі приморозки були в основному на ґрунті, а на висоті дерев ? плоди збереглись.

0601
0601

«Будемо сподіватися, що можливо заморозки ніяк не відобразяться на урожаї яблук і груш», - вважає експерт.

Він припускає, що швидше за все, ціни на фрукти і ягоди в цьому сезоні будуть вищими не менше ніж на 50% від ціни минулого року, тому що, за рік ціни підвищилися та втрати врожаю будуть у всіх країнах Європи.

ГМ-культури займають 26% посівних площ у світі

Посіви ГМ-культур збільшуються з кожними роком. Відповідно до звіту «Глобальний статус комерційних ГМ-культур: 2016» опублікованому організацєю The International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications (дружня до ГМ-культур організація) у 1996 р. ГМ-культури вирощували на 1,7 млн га, то у 2016 - на 185,1 млн га. Це 26% від площі всіх посівів у світі. Окрім того збільшилась кількість фермерів, які вирощують ГМ-культури - тепер їх більше 18 млн чоловік, повідомляє Aggeek.

0602
0602

Основною причиною збільшення популярності ГМ-культур серед фермерів став ріст продуктивності полів та рентабельності бізнесу при вирощування ГМ-культур. Згідно звіту ISAAA, збільшення посівів ГМ-культур скоротило викиди CO2 та використання гербіцидів і інсектицидів.

У зв’язку зі скороченням сільськогосподарських земель на 19,4 млн га, вирощування ГМ-культур стає ще актуальнішим для збереження об’ємів виробництва.

Три молочні комбінати продадуть через банкрутство

Аукціон із продажу прав вимоги за кредитами юросіб, у забезпечення за якими передано три комбінати з виготовлення молочної продукції, відбудеться 13 червня у системі «ProZorro.Продажі», повідомили на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Одним лотом на аукціон виставлено права вимоги за п’ятьма кредитами двох пов’язаних між собою юридичних осіб.

Одна з компаній-позичальників донедавна була одним із найбільших експортерів сухих молочних продуктів. Асортимент продукції — казеїн, казеїнати, сухе молоко та суміші на його основі тощо.

0603
0603

Інший позичальник — компанія, що вела господарську діяльність у сфері вантажних транспортних перевезень, у тому числі — поза межі України.

На сьогодні компанії-позичальники визнані банкрутами.

На початок лютого 2017 р. загальна заборгованість за договорами

Кінцевий термін прийому заявок на участь у торгах — 12 червня 2017 р.

Вибір читачів за тиждень

Відео