Більше двох годин спілкування у затишній атмосфері (фото)

unnamed-800x445

Чергова зустріч Club Best Mama відбулась на тему «Батьки очима дітей». Спікер Тетяна Давидовська (м. Львів) спеціально завітала до Тернополя на запрошення засновниці клубу Людмили Муринської, щоб зустрітись із мамочками та розповісти  про важливі питання. Тема виявилась досить непростою. І більше двох годин спілкування у затишній атмосфері в  ЛИСИЙ Private Club  дозволили лише дізнатись основи та деякі нюанси сімейної системи та стосунків у родині, повідомляє Погляд.

Тетяна Давидовська на зустрічі пояснила фундаменти, основи сімейної системи ( за системними розстановками Берта Хеллінгера). Мамочки дізнались, хто з родини, і не тільки, входить до сімейної системи, як це впливає на майбутнє, на поведінку дитини та батьків, і що необхідно робити, щоб бути щасливими та гармонійними. Наприклад, якщо дитина народжується гіперактивна, не може концентруватись, то хто зможе побачити причину у невдалих колишніх стосунків когось з батьків?  А зв’язок є, і незалежно від того, знаємо ми про його дію чи ні, він працює. Так само незавершені стосунки (коли залишились образи, претензії один до одного), які сильно вплинули на жінку чи чоловіка, не дають можливості мати дітей фізично здоровій парі. Було розглянуто ще кілька прикладів зв’язку сімейної системи  та поведінки дитини з батьками, і батьків з дітьми (чому підлітки, які все мають, раптово «зриваються», чому людина має бажання виконувати ті чи інші дії, отримувати кілька освіт, чому діти інколи мають уявних друзів або хочуть мати багато речей, іграшок, чому виникає гіперопіка від батьків… ).

94883352_2589628504688245_8757038326239723520_n
94883352_2589628504688245_8757038326239723520_n

Окрім цього, мамочки дізнались, що означає бути «дорослими» або «дітьми» в сім’ї та чого можна очікувати. Щасливою дитину в сім’ї можуть зробити лише «дорослі» мама і тато. «Дорослі» люди – це зрілі особистості, які не ображаються, як діти не капризують, вони вирішують питання. А «діти»-батьки, чи «діти»-бабусі, вимагають постійної уваги до себе, капризують, хочуть, щоб їх бавили та ведуть себе як справжні діти. Тому виникають непорозуміння та напруження в родині. Людину «дитиною» роблять батьки, тому їм важливо самим стати «дорослими», щоб зробити своїх дітей щасливими.

Важливо також спілкуватись і проводити час з дитиною як для мами, так і для тата. Дитина черпає свій ресурс від батьків, прагне отримувати любов та енергію від обох. Вона «складається» на 50/50 з мами і тата, і якщо якусь частину намагатись «виключити», то саме це і буде посилюватись. Наприклад, якщо тато «поганий» і мама це наголошує, то дитина буде мати такі самі риси характеру, вподобання і яскраво виражені ті негативні сторони тата, на які мама звертає увагу. Адже, куди звертаємо увагу, туди і йде енергія, посилення. Тому варто вміти правильно звертатись до дитини, обирати правильні слова, корегувати свою поведінку, як батьків, щоб дитина відчувала себе щасливою і могла гармонійно розвиватись. Батьки мають дарувати дитині безумовну любов. Інакше дитина може на все життя стати заручником батьків і робити все для того, щоб сподобатись мамі, чи татові, вгодити їм, змушена відповідати їх очікуванням, а не жити своїм життям та займатись улюбленою справою.

Ще було багато розмов про сімейну систему, вплив Роду  (до 7 коліна) на долю людини, про те, чому страждають діти від розриву стосунків батьків та інші моменти сімейного життя. Що зрозуміли мамочки? Те, що нема єдиного шаблону для кожної сім’ї, для кожної дитини. Нема людини, яка краще знає, ніж ми, що саме зробить щасливими нас та наших дітей.

Поважати Дитину, Людину в дитині, її Душу!

club Best Mama” запрошує мамочок приєднуватись до наступних зустрічей.

Слідкуйте за новинами та темами наступних бізнес-сніданків. #clubbestmama

____________________________________________________________

club Best Mama– це унікальний проект, який допомагає сучасній жінці бути турботливою мамою і дружиною вдома, професіоналом на роботі, хорошою подругою і повноцінним учасником культурного життя.

Спікер – Tatyana Davydovska

Тетяна Давидовська (Львів)- щаслива дружина і мама 3-х дітей. Професійні компетенції – практикуючий психолог (більше 15 років), психотерапевт, сертифікований розстановщик (учениця самого Берта Хеллінгера) , сертифікований сексолог (Білоруський Державний Університет), системний сімейний консультант (ІКСР, Москва), член Hellinger sciencia® (Німеччина) та Всеукраїнської Асоціації Системних Розстановок (Київ), педагог (Київський Університет ім.Т.Шевченка), сертифікований медіатор та фасилітатор (Інститут Миру та Порозуміння).

Людмила Лукіян

 

Вибір читачів за тиждень

Відео