Для тернополян Іспанія стає привабливішою та ближчою

324222-svetik

Іспанія є однією з найбільш привабливих европейских країн у напрямку туризму та курортного відпочинку. Особливим попитом серед туристів користуються іспанські узбережжя Коста Бланка, Коста-дель-Соль, Коста Брава, Коста Дорада, а також курорти на Балеарських та Канарських островах, міста Барселона, Мадрид, Валенсія, Малага, Севілья та інші.

Варто зазначити, що для українців особливо популярні узбережжя Коста Бланка та Коста-дель-Соль, міста Валенсія та Барселона. Зокрема, на узбережжі Коста-дель-Соль багато українських громадян проживають в містах Марбея, Фуенхирола, Естепона, Бенальмадена, в курортній зоні Міхас Коста. На Коста Бланка, безумовно, найбільша діаспора українців зосереджена в місті Торрев'єха, що в південній частині узбережжя.

Як добратись в Іспанію? Транспорт в країні.

Найкомфортніше та найшвидше до Іспанії можна добратись літаком. Є прямі рейси з Києва, Львова до Мадриду чи Барселони, можливі також варіанти з пересадкою через Польщу, Угорщину, Францію, Голандію та інші країни. Останнім часом широким попитом користується авіарейс сполученням Івано-Франківськ – Аліканте. Варто зазначити, що в Іспанії велика кількість аеропортів і налічує біля 50-и летовищ. Тому, знаходячись безпосередньо в країні, можна добратись як на острови Канарського чи Балеарського архіпелагу, так і в кожну провінцію Іспанії.

Також по країні можна комфортно подорожувати залізничним і автомобільним транспортом. Тут діє національна мережа залізничних доріг державної залізнодорожної компанії RENFE. В компанії швидкісні поїзди з високим рівнем сервісу. В Іспанії досить розгалужена мережа швидкісних автомагістралей та другорядних доріг з сучасними розвязками. Дороги мають якісне покриття, є безліч автомобільних тунелів. Тому поїздки автомобільним транспортом будуть комфортні та приємні. Автобуси курсують по всій країні, а автобусні станції зосереджені у великих та середніх містах. Для переїзду між містами та при відпочинку можна користуватись автомобілем в оренду. Це дуже популярна та вигідна для туристів послуга в країні.

Все більше громадян України бажають не лише регулярно відпочивати в Іспанії, а й придбати в цій країні нерухомість.

Основними мотивами придбання нерухомості в Іспанії є:

  • надзвичайно сприятливий середземноморський клімат та безліч доглянутих чистих пляжів
  • сучасна розвинена інфраструктура країни, зокрема в курортних зонах
  • інвестиція, яка не тільки дозволить зберегти кошти від інфляційних та валютних ризиків, але й примножити власний капітал
  • великий вибір нерухомості як на первинному, так і вторинному ринку нерухомості на будь-який смак
  • низькі ціни на нерухомість в порівнянні з періодом до 2008 року
  • прийнятна прибутковість від придбаної нерухомості
  • достатньо не складний процес оформлення купівлі нерухомості
  • можливість отримати статус виду на проживання

Ринок нерухомості

 

В Іспанії дуже розвинений ринок нерухомості. Продається надзвичайно багато нерухомості, як в містах, так і безпосередньо на курортних узбережжях. Постійно будуються нові житлові комплекси з басейнами, дитячими та спортивними майданчиками, тропічними садами. Тип житла в країні характеризується апартаментами, квартирами-студіями, бунгало, таунхаусами, дуплексами, пентхаусами, вілами. Продається в країні і земля, сільськогосподарські угіддя. Слід виділити ринок комерційної нерухомості, який все більше приваблює інвесторів не тільки з європейських країн, але й з усього світу. Детальніше ознайомитись з типами об’єктів нерухомості в Іспанії та цінами на них можна за посиланням.

Вартість житла залежить від географічного розташування об’єкта нерухомості, рівня розвитку місцевої інфраструткрури, його віддаленості від пляжу та об’єктів інфраструктури, типу нерухомості, можливих видів на море. Для прикладу, квартиру-студію можна придбати від 25 тис. євро, апартамент в житловому комплексі з басейном та садом – по ціні від 45-50 тис. євро, таунхаус з ділянкою землі та спільним басейном – від 100-130 тис. євро, пентхаус з видом на море – від 90 тис. євро, пристойну вілу з садом, басейном, гаражем – від 200 тис. євро. Придбання елітної нерухомості на березі моря або в гірській місцевості з панорамним видом на місцевість та узбережжя коштуватиме від 1-2 млн. євро. За посиланнями можна ознайомитись з прикладами нерухомості та цінами на популярних в Іспанії узбережжях Коста Бланка та Коста-дель-Соль.

 

Процес придбання нерухомості в Іспанії

Право на придбання нерухомості в Іспанії мають як резиденти, так і нерезиденти країни. Іноземцю потрібно буде відкрити ідентифікаційний номер іноземця (NIE), відкрити рахунок в іспанському банку, з якого будуть проводитись всі платежі, які пов'язані з придбанням нерухомості. Цей рахунок надалі можна буде використовувати для оплати податків, комунальних платежів чи по іпотеці, послуги страхування та інше.

Звичайно, потрібно вибрати об’єкт нерухомості, далі підписується попередній договір з внесенням задатку. У разі необхідності додаткових коштів, подати заяву в іспанський банк для отримання іпотечного кредиту. Підписати договір у присутності нотаріуса, далі проводиться державна реєстрація нерухомості в реєстрі власників. Оплатити податок чи збір, послуги адвоката та нотаріуса. Перед купівлею нерухомості рекомендується залучення адвоката, який забезпечить проведення юридичної чистоти угоди. Важливо знати, що комісію агенцій нерухомості в Іспанії оплачує продавець.

У разі недостатності коштів для придбання омріяного житла, українець може звернутись в місцеві банки для оформлення іпотечного кредиту. Звичайно, умови кредитування, в тому числі низька ставка кредитування, є надзвичайно привабливими. Як правило, термін кредитування складає від 10 до 30 років, сума кредитування до 60 % від вартості об’єкта нерухомості, ставка кредитування складає від 2,6 до 6 %. Однак не всі іспанські банки кредитують українських громадян.

Українцям з достатком, варто скористатися програмою інвестора «Золота віза». При купівлі нерухомості вартістю від 500 тис. євро, власник та його сімя отримають статус виду на проживання в Іспанії, та можливість відвідувати всі країни Шенгенської зони. При цьому, іноземцю з 2015 року по цій програмі достатньо лише один раз на рік відвідати країну, і не обов’язково знаходитись 180 днів і більше.

Матеріал надано компанією Continent Estate Investment.

Вибір читачів за тиждень

Відео