Неймовірна дорога чекає на Тернопіль

дорога

«Укравтодор» оголосив про наміри збудувати до кінця 2017 року Східну об’їзну дорогу Тернополя. Амбітний проект коштуватиме близько 20 мільйонів євро.

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області сподівається отримати на нову дорогу кредит від Європейського інвестиційного банку та виграти європейський грант.

Уже десятки років Тернопіль страждає від безкінечного потоку транзитного транспорту, який рухається вулицями 15 Квітня, Протасевича, Будного тощо. І для водіїв це проблема: місцевим завдає клопоту насичений трафік, а далекобійники мусять уже майже рік їздити манівцями через аварійність Гаївського мосту, пише nova.

Східна об’їзна дорога Тернополя завдовжки 8,5 кілометра дозволить рухатися з Львівської, Кременецької та Підволочиської трас, не заїжджаючи у місто. Вона також з’єднає села Шляхтинці та Смиківці.

«За задумом дорожників, нова об’їзна з’єднає дві міжнародні траси М-12 і М-19. Вона також стане частиною транснаціонального коридору Go githway, який пролягатиме між польськими портовими містами Гдиня та Гданськ та українськими Одесою і Миколаєвом», — пояснив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Вибір читачів за тиждень

Відео