Оксана Бучко

Замміністр молоді та спорту розповів тернополянам про можливість 10-ти тисяч нових робочих місць

DSCN0137 (Copy)

Створити 10 тисяч нових робочих місць в Україні до 2020 року планують за результатами «Пакту заради молоді-2020». Можливість відповідати вимогам роботодавця надають під час Дня кар’єри ProfitDay, який у Тернополі залишає 2-5% відвідувачів із отриманою роботою. Успішно увійти на ринок праці – таке завдання ставлять у приорітеті в Міністерстві молоді і спорту, наголосив заступник міністра Олександр Ярема.

- Багато молодих людей після навчання у вузах не можуть знайти роботи, - зауважив Олександр Ярема. - Лише 50% випускників працюють за фахом. Ми створюємо систему допомоги у профорієнтації. Для бажаючих є можливість безкоштовно пройти Тест університету Магелана, щоб визначитися із вибором професійної діяльності. Адже багато людей керуються стереотипами. Згодом маємо ситуацію, коли випускники юридичного факультету працюють паркувальниками. Наступним етапом є можливість спілкування з роботодавцями. Реалізацією «Пакту заради молоді» ставимо планку 10 тисяч нових робочих місць до 2020 року. Також у планах розширити можливість стажувань, партнерство між бізнесом та університетами. На даний час ми бачимо потребу запровадити таку платформу в регіонах. Втілення цього успішно проходить на ProfitDay.

Цього року День кар’єри встигли провести половині областей України і охопити 5 тисяч учасників та 1,5 тисяч компаній. У Тернополі цьогоріч кількість компаній збільшилась із 20 до 35. Організатори зазначають, метою заходу є провести зустріч шукачів роботи і тих, хто пропонує вакансії. Кількість працевлаштованих є другорядним завданням.

- Ми бачимо на Днях кар’єри активну і мотивовану молодь, за яку готові боротись роботодавці, - розповідає керівник Всеукраїнської громадської організації «Молодіжний центр працевлаштування» Роман Мельник. – Відвідувачі таких заходів повинні зрозуміти, що сьогодні на ринку праці неможливо покладатись лише на свої професійно-технічні здібності. Слід бути гнучким, займатись самоосвітою і правильно реагувати на часті кардинальні зміни. Особливий акцент іде на сфери попиту, це на сьогодні інформаційні технології. Молоді люди хочуть працевлаштуватись в таку сферу через високу зарплату і корпоративну культуру. Але потрібно вивчити вимоги компаній у цій сфері, що є вищими у порівнянні з іншими.

DSCN0118 (Copy)
DSCN0118 (Copy)

DSCN0140 (Copy)
DSCN0140 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео