Стало відомо, чому тернопільський депутат виправдовувався за свою участь у нелегітимній сесії

1

Депутат Тернопільської міської ради Петро Ландяк у себе на «Фейсбуці» пояснив, чому він та очолювана ним фракція «Громадянської позиції» брала участь в сесії Тернопільської міської ради 2 червня 2017 року.

Порушення законодавства щодо перешкоджання депутатській діяльності, пан Ландяк називає «внутрішньопартійним конфліктом».

"В цьому протистоянні немає боротьби сил добра і зла, як би це не хотілось комусь подавати. Тут НЕМАЄ боротьби ідей, наголошую, НЕМАЄ боротьби ідей, а іде банальне виборювання повноважень, тобто - боротьба за владу. Я бачу всі ці процеси зблизька і всіх основних дійових осіб протистояння на витягнуту руку. Знаю значно більше, ніж, з етичних міркувань, можу сьогодні про це говорити. В основі боротьби, яка ведеться, немає інтересу громади«, - переконаний лідер місцевої »Громадянської позиції".

Далі Петро Ландяк наводить конкретний приклад: "Знаєте, мене і моїх виборців однаково болить, і коли Сергій Надал за п'ять років, з 2011 по 2015 роки, через мою принципову позицію, не виділив на мій округ жодної гривні і в цьому йому допомагали двоє з трьох сьогоднішніх учасників конфлікту ( приклад : засідання виконкому 16 березня 2011 року). А в серпні минулого року Сороколіт на депутатській комісії з питань ЖКГ відкрито і цинічно блокував ініційований мною ремонт на Тарнавського, 1, за який я безрезультатно боровся протягом останніх п'яти років. І в цьому Сороколіту активно асистував Роман Навроцький ( про це також я писав на своїй сторінці 13 травня ). Як наслідок троє депутатів від нашої партії у 2016 році на округи отримали по 0 гривень!!! А друзі Івана Сороколіта по 2-3 млн.грн. То яка ж мені різниця - хто мене, нашу фракцію, і як наслідок наших виборців, несправедливо блокує - Надал чи Сороколіт??? То ж на чию сторону я маю ставати?!".

2
2

Результат не заставив себе довго чекати. Вже 8 червня міський голова Сергій Надал під час традиційного ранкового об’їзду міста оглянув стан проведення ремонту дворів на ... вул. Тарнавського, 1 та Злуки, 31, які сполучає спільний заїзд. Депутатом від цього округу є Петро Ландяк.

Натомість інші депутати жаліються, що за їхню принципову позицію виконавчі органи міської ради вносять клопотання, щоб припинити виконання робіт на їхніх округах, через брак фінансування. Навіть, якщо роботи вже розпочаті.

"Нечемні депутати втрачають, слухняні здобувають. Виконавчий комітет на чолі з Надалом хоче перекроїти свій же список капітального ремонту. Пропонують з частини затверджених об'єктів перекинути гроші на нові. Скотство. Приміром зараз на моєму окрузі хочуть забрати з міжквартального проїзду Орлика-Юності. Така ж доля для прибудинкових по Орлика-Драгоманова. Ну окей, я поганий, а чим люди завинили? Вони роками чекають тих ремонтів. Певно буду йти від дверей до дверей, перепрошувати і називати прізвище міського голови, якому й мають «дякувати», - написав у себе на "Фейсбуці депутат Андрій Шкула.

Хоча згодом додав: "Хочу подякувати комісії з питань ЖКГ та голові комісії Івану Сороколіту. Відмовили в розгляді проекту змін в титульні списки ремонту (виконком пропонував забрати гроші з декількох вулиць). Маневр з перекидками, моя думка, спосіб в неслухняних депутатів забрати ремонти і, показати «з ким дружити треба». Обломився))".

Як відомо, сесія, проведена 2 червня, коли певні депутати привезені з інших міст «свободівські тітушки» не пустили до зали, може бути визнаною нелегітимною.

Читайте також: "Сесія Тернопільської міської ради виявилась нелегітимною",  "Остання сесія Тернопільської міської ради нелегітимна – експерти Всеукраїнської асоціації міст (документи)"

Вибір читачів за тиждень

Відео