Тернополяни знову просять заборонити церквам проводити ранкову службу через гучномовці

54bd7fce42eddbb45f3c6a73172b950e

Уже не вперше на сайті «Єдиної системи місцевих петицій» у Тернополі з’являється звернення «Заборонити церквам проводити ранкову службу через гучномовці».

Тернополяни кажуть, що ранкові служби, які проводять через гучномовці, не залишають можливості поспати, особливо на вихідних.

- Кожної суботи та неділі з 7.00 до 9.00 церква, що розташована за адресою пр. Злуки (зупинка «Духовний Центр») проводить трансляцію служби через гучномовець, порушуючи цим статтю 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідно до рішення Тернопільської міської ради, від 28 лютого 2003 року № 4/6/10 заборонити: 4.1. Гучний спів, викрики, включення на повну потужність радіоприймачів, телевізорів, створювати шум при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів та піротехнічних виробів та інших гучноголосих установок, створювати інший шум на вулицях, в будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях та в зонах відпочинку в нічний час з 22-00 до 8-00. 4.3. Встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру і включати її на потужність більше 30 ДБА, - пише автор петиції Богдан Кітура.

За 4 дні звернення уже набрало 49 голосів, тоді, як для того, аби його розглянули у міській раді, потрібно 300.

Усі охочі проголосувати за петицію, можуть зробити це ТУТ.

Фото з сайту www.tenews.org.ua.

Вибір читачів за тиждень

Відео