Оксана Бучко

Шанувальники Дзідзя перед концертом слухали… скарги про незаконну забудову  (фото, відео)

Із закликами підтримати протест проти забудови поблизу Палацу культури «Березіль» зустрічали мешканці сусідніх будинків тернополян перед концертом Дзідзя, 14 червня. Вони намагались проінформувати якомога більше жителів міста, що будівництво багатоповерхівки на площі 1,2 га – черговий незаконний проект нищення зеленої зони.

- Дзідзьо збирається у «Березіль» на концерт, а ми попереджаємо його шанувальників, що незабаром до Палацу культури буде проблематично заїхати, - говорить тернополянка Юлія Квасниця. - Адже поблизу планують будувати дванадцятиповерхівку. Від мого будинку на вул. Орлика,1 відстань до території лише 30 м. Місцева влада нас не чує і каже, що все законно. Забудовник пропонує нам гроші, лиш би йому дали спокій.

unnamed (15)
unnamed (15)

Проти забудови тернополяни виступають уже місяць. Вони на даний час чекають відповіді від прокуратури. А також проводять демонстративні акції. Попередньо мешканці «Дружби» разом з протестуючими проти забудови міста в інших мікрорайонах перекривали дорогу на Збаразькому кільці, а також висаджували сосни на ділянці, де хочуть розпочати будівництво.  Міська рада дала пояснення усім протестуючим на офіційному сайті. Найоптимістичнішу відповідь отримали щодо забудови біля «Березолю». Роботи там припинять, допоки забудовник не отримає згоду мешканців сусіднього будинку.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=umX5KrDJme8&feature=youtu.be[/embed]

unnamed (18)
unnamed (18)

unnamed (17)
unnamed (17)

unnamed (16)
unnamed (16)

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео