«Історія життя» від Богдана Андрушківа

andrushkiv-bm

15 червня 2017 року о 12 годині в Тернопільській ОУНБ відбудеться творча зустріч з Богданом Андрушківим — нашим краянином, доктором економічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України, завідувачем кафедри менеджменту інноваційної діяльності та підприємництва  й Почесним професором Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, письменником, у доробку якого понад 600 наукових праць та понад 30 художньо-публіцистичних видань, членом Національної спілки письменників України, лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької та громадсько-політичної премії ім. братів Богдана та Левка Лепких (1998), громадським діячем.

Ним засновано ряд премій відомих в Україні та світі людей, наших земляків — премія ім. І. Пулюя, ім. В. Вихруща, С. Подолинського, впроваджено нагороди — Золоту медаль імені Байди Вишневецького, ордени українського козацтва ім. Байди Вишневецького та князя Костянтина Острозького. За ініціативи Богдана Андрушківа створено україно-польський вищий навчальний заклад — Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій, Фонд неординарних ідей і проектів, Академію соціального управління.

Будучи обраним головою Тернопільського обласного товариства охорони пам’яток історії культури і старовини, не лише написав історичні нариси з цієї тематики, серед яких «Про що співає на історичних вітрах ковила сивих козацьких могил», але і своїми зусиллями побудував на Зборівщині пам’ятник 2,5 тисячам загиблих козаків, біля будинку профспілок — пам’ятник Ангелу — символу профспілок, охоронцю бідних і знедолених.

У заході візьмуть участь науковці, письменники, краєзнавці.

Вибір читачів за тиждень

Відео