Тернополянкам на замітку: «Правило трьох» при догляді за волоссям

2013061951c180138b72b-680x475

Як правильно підібрати шампунь, як пришвидшити ріст волосся, чи можна взагалі його фарбувати, - такі питання дуже часто виникають у дівчат. Тому ТЕРЕН поспілкувався із тернопільським перукарем Наталею Тімкіною. Жінка розповіла як правильно доглядати за волоссям.

Як правильно підібрати шампунь?

Перш за все, треба звернути увагу на те, для якого волосся шампунь призначений. Для кожного типу волосся є відповідний шампунь. Якщо волосся сухе, тоді обов'язково використовувати шампунь для сухого волосся. Купляти тільки в спеціалізованих магазинах професійної косметики по догляду за волоссям! Ну і не брати найдешевший, тоді дійсно буде результат!

Яка має бути температура води при митті волосся?

Температура води під час миття голови має бути 36-37 градусів. Під кінець можна ополоснути холодною водою кінчики, це надасть їм блиск!

Чи потрібно використовувати маски, бальзами, кондиціонери?

Маски, кондиціонери і бальзами використовувати обов'язково , оскільки вони надають волоссю вологу, яка їм так необхідна. І взагалі живлять їх. Єдине щоб не переборщити з маскою, при частому митті краще використовувати кондиціонер, бальзам, а маску раз на тиждень !

Взагалі як часто можна мити голову?

Голову треба мити по мірі її забруднення. Існує міф, якщо голову мити рідше, не так швидко «жирнітиме» голова, насправді є жирний тип волосся, яке потребує частішого миття!

З приводу фарбування, як фарби впливають на волосся?

Всі фарби є шкідливими для волосся! Вони повністю «вбивають » природній пігмент волосся і заповнюють штучним( зсередини волосина стає пустою), звичайно безаміачна фарба, тобто, тонуюча, менш шкідлива для волосся, але краще обійтися без фарбування.

cc1082b3747ed47222c26ec242e13be3
cc1082b3747ed47222c26ec242e13be3

Як відновити волосся після невдалого фарбування чи хімічної завивки?

Є дуже великий вибір засобів по догляду за волоссям, а саме для їх відновлення підійде, наприклад, кератинування(не вирівнювання , а саме насичення волосся кератином)!

Як боротися з посіченими кінчиками?

Найкращий спосіб – стригти раз на місяць волосся і ще користуватись допоміжними засобами, термозахистом, олійками, сироватками, ну і звичайно якомога менше утюжка для вирівнювання)

Чи можна якось пришвидшити ріст волосся, якщо так, то як?

Ні не можна, волосся відростає в середньому 1 см на місяць і крапка.

Чи можна використовувати продукти як інгредієнти для масок, до прикладу, сметану, яйця, лушпиння цибулі, кокосове масло?

Я за професійний догляд за волоссям, тому жодних сметан, яєць і т д не рекомендую.

Основні помилки при догляді за волоссям?

Використовувати всього і більше - найперша помилка! Існує так зване правило трьох: шампунь, маска і якийсь один допоміжний засіб для волосся! А не використовувати все що є. Можна міняти раз те, інший раз друге, але не все разом!

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео